Fudbal

Barselona može da kupuje

Barselona može da kupuje
Barselona može da kupuje

Svjetska fudbalska federacija (FIFA) "suspendovala" je odluku kojom je Barseloni bilo zabranjeno da godinu dana angažuje igrače.

Do završetka procesa pred Disciplinskom komisijom FIFA, Barselona će moći da kupuje fudbalere, iako joj je to do srijede bilo zabranjeno. Nadležni organ krovne svjetske fudbalske organizacije dozvolio je aktuelnom šampionu Španije da u narednom prelaznom roku registruje nove igrače pa će klub sa "Nou Kampa" ipak imati priliku da osvježi aktuelni sastav.

Podsjetimo da je Disciplinska komisija FIFA početkom aprila zabranili "Barsi" da u naredna dva prelazna roka potpisuje nove igrače, jer je angažovala fudbalere mlađe od 18 godina i registrovala maloljetnike koji nemaju špansko državljanstvo.

Istragom je utvrđeno da je katalonski gigant kršio pravila od 2009. do 2013. godine, a poslije rada inspektora Barseloni je naređeno da plati 400.000 švajcarskih franaka i da za 90 dana reguliše situaciju koja se odnosi na maloljetne fudbalere.

Kataloncima će novi igrači biti prijeko potrebni, vjerovatno i novi trener, jer dugo nisu pretrpjeli tri uzastopna poraza kao ovog aprila i doživjeli da im njihovi navijači zvižde praktično na svakoj utakmici. Uoči posljednja četiri kola Primere, Barselona zauzima drugo mjesto na tabeli, sa četiri boda manje od Atletiko Madrida. Do kraja sezone igraće protiv Viljareala, Hetafea, Elčea i Atletika. Iz Lige šampiona ispala je u četvrtfinalu, upravo od "jorgandžija", a prošle nedjelje je izgubila finale Kupa kralja od Real Madrida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije