Fudbal

Barselona objavila koliko je potrošila

Barselona je u ovom prelaznom roku kupovala i prodavala i na kraju odlučila da javnosti predstavi finansijske podatke poslovanja. Funkcioneri "Barse", potpredsjednik Đordi Mestre i sportski direktor Andoni Zubizareta organizovali su konferenciju na kojoj je sve objašnjeno.

Na dovođenje igrača potrošeno je 157.250.000 evra, a prodati su fudbaleri u vrijednosti od 78,8 miliona evra, objavljeno je na sajtu Barselone. Najviše novca je potrošeno prilikom angažovanja Luisa Suareza iz Liverpula (81.250.000 evra), za Žeremija Matjea Valensiji je plaćeno 20 miliona evra, a za Ivana Rakitića (Sevilja) 18. Golmani Mark-Andre Ter Štegen (Borusija M.) i Klaudio Bravo (Real Sosijedad) su plaćeni po 12 miliona evra, a Tomas Vermalen (Arsenal) deset miliona. I na kraju Daglas je Sao Paulu plaćen četiri miliona evra. "Barsa" je Seska Fabregasa prodala Čelsiju za 33 miliona evra, a Aleksisa Sančesa Arsenalu za 42,5 miliona. Zaradilo se i od prodaje Bojana Krkića Stouku (1,8 miliona evra) i Džonatana Dos Santosa Viljarealu (1,5 miliona evra).

"Razgovaramo sa vama kako bi sve bilo javno. Znamo da smo jedini klub u svijetu koji ovo čini, ali želimo da nas transparentnost čini jedinstvenim", rekao je Zubizareta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije