Fudbal

Baždarević: Austrija ozbiljan protivnik

Baždarević: Austrija ozbiljan protivnik
Baždarević: Austrija ozbiljan protivnik

BEČ - Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević rekao je danas u Beču kako je pripreme bh. nacionalnog tima uoči sutrašnjeg prijateljskog susreta s Austrijom napustio golman Ibrahim Šehić.

Kako je reporteru Anadolu Agency (AA) rekao Baždarević, pripreme je, uz odobrenje stručnog štaba, napustio golman Ibrahim Šehić jer ima važnu utakmicu svog kluba Karabaga u borbi za titulu.

Baždarević je naveo da je atmosfera u ekipi dobra te da će dati šansu pojedinim igračima koje je pozvao ali će fokus biti na formiranju snažnog tima koji će ostvariti dobar rezultat u Beču.

"Mi ćemo nastojati da napravimo najbolji sastav i da u istom momentu damo priliku nekim drugim igračima. Ona prva utakmica je bila izuzetno važna ali i ova je; daćemo sve od sebe da ostavimo dobar dojam i ostvarimo dobar rezultat. Znamo da je sutrašnji protivnik mnogo jači i ozbiljniji nego Andora i moramo biti spremni na sve da odgovorimo na to", rekao je on.

Baždarević je naglasio da su svi igrači zdravi i spremni da konkurišu za utakmicu. U blizini hotela u kojem su smješteni bh. reprezentativci nalazi se veliki broj navijača kojima nije dozvoljen ulazak pa koriste priliku da se fotografišu s igračima ispred hotela.

Da su spremni za utakmicu reporteru AA u Beču potvrdili su i reprezentativci Ermin Bičakčić i Izet Hajrović, igrači Hofenhajma i Verdera iz Bremena.

"Poslije zadnje pobjede ambijent je odličan. Spremni smo za utakmicu s Austrijom. Biće to veoma jak test, imaju veoma dobru ekipu ali mi smo sto posto spremni za ovu utakmicu. Znamo da ćemo imati veoma veliku podršku navijača tako da jedva čekamo da utakmica počne", rekao je Bičakčić.

I Izet Hajrović očekuje pobjedu.

"Spremni smo za utakmicu, Austrija ima super ekipu. Prvi su u svojoj kvalifikacionoj grupi tako da moramo biti spremni i nadam se da ćemo pobijediti. Biće puno naših navijača iz cijele Evrope. Vjerujem da ćemo odigrati super utakmicu", rekao je Hajrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije