Fudbal

Baždarević ostaje selektor

Baždarević ostaje selektor
Foto: Ilustracija | Baždarević ostaje selektor

Nema potrebe za radikalnim potezima niti raspravom o smjeni selektora, rekao je juče za "Nezavisne" Milorad Sofrenić, prvi potpredsjednik Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH i privremeni zamjenik predsjednika Elvedina Begića.

Sjednica Izvršnog odbora bh. kuće fudbala zakazana je za 14. septembar. Jedna od tačaka dnevnog reda biće analiza posljednjih utakmica u kojima je najbolja fudbalska reprezentacija neočekivano i nakon preokreta poražena u Nikoziji od Kipra (2:3), te pobijedila u Portugalu Gibraltar (4:0). Baždarevića funkcija i povjerenje koje uživa kod čelnika N/FS BiH, čini se, nisu uzdrmani. "Zmajevi" nakon poraza Grka od Belgije zauzimaju drugo mjesto na tabeli Grupe H i neizvjestan je prolazak u baraž.

"Jedna od tačaka dnevnog reda naredne sjednice biće analiza utakmica koje su odigrane, ali ne mislim da je Baždarevićeva funkcija ugrožena. Bez obzira što se očekivao bolji rezultat na Kipru, neke stvari su nam išle na ruku, prije svega rezultat iz Atine. Baždarević nas i dalje drži u igri za baraž i u ovom trenutku apsolutno nema potrebe za raspravom u tom smislu", kazao je Sofrenić.

Određeni odgovori od selektora će ipak biti zatraženi - oni vezani za igru tima u drugom poluvremenu u Nikoziji, te plan za posljednja dva susreta protiv Belgije 7. oktobra na "Grbavici" i tri dana poslije u Talinu protiv Estonije.

"Mi smo i nakon meča o Nikoziji razgovarali o trenutnom stanju. Normalno je da smo bili nezadovoljni zalaganjem, nekim izmjenama, ali smo sjeli trezvene glave i sačekali rasplet nakon Gibraltara", istakao je Sofrenić i dodao:

"Na narednoj sjednici Izvršnog odbora zatražićemo analizu selektora Baždarevića, eventualna objašnjenja za lošu igru ekipe u drugom poluvremenu protiv Kipra. Raspravljaćemo o pristupu i izmjenama koje je napravio, te tražiti da vidimo kako on planira pripreme za predstojeća dva susreta u kojima sami odlučujemo o svojoj sudbini i ostanku na drugom mjestu na tabeli".

Iako su "zmajevi" juče bili najslabije rangirani na tabeli drugoplasiranih reprezentacija, te da zavise, između ostalog, i od raspleta u grupi u kojoj igraju Srbija i Republika Irska, Sofrenić vjeruje da sa maksimalnim učinkom u naredna dva meča bh. tim može izboriti baraž.

"Imamo realne šanse da sve što nam je do sada išlo u korist materijalizujemo i plasiramo se u baraž. Ukoliko pobijedimo u naredna dva meča ne mislim da možemo biti najslabija drugoplasirana ekipa. Držimo sudbinu u našim rukama", zaključio je Sofrenić. 

Baždarević ima važeći ugovor do kraja kvalifikacija, odnosno u slučaju plasmana do završetka Svjetskog prvenstva. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije