Fudbal

Baždarević otkrio Daliću tajne Grka

Baždarević otkrio Daliću tajne Grka
Foto: Ilustracija | Baždarević otkrio Daliću tajne Grka

Bliže se mečevi baraža za plasman na Svjetsko fudbalsko prvenstvo u Rusiji naredne godine, a Zlatko Dalić, selektor Hrvatske, za pomoć pred dvomeč sa Grčkom kontaktirao je Mehmeda Baždarevića, dosadašnjeg selektora BiH.

Dalić je juče objavio spisak igrača i rezervi na koje računa pred posljednju prepreku za plasman u Rusiju, a sigurno je da mu i Baždarević može mnogo pomoći jer su BiH i Grčka odmjerile snage u grupama kvalifikacija i oba meča su završena bez pobjednika.

"Već radimo na utakmici sa Grčkom. U kontaktu sam sa selektorom Bosne i Hercegovine, ali najvažnije je kakvi ćemo mi biti. Ako mi budemo na našem nivou, ako budemo pravi, onda ćemo proći. Ali ovo je najteži mogući protivnik i igrat ćemo tamo na terenu, gdje je incidentna i agresivna atmosfera", rekao je Dalić.

Prvi meč se igra 9. novembra u Zagrebu, dok je revanš tri dana kasnije (12. novembra). Ovaj dvomeč je od velike važnosti za obje selekcije jer će osim plasmana na Mundijal u kasu donijeti oko 10 miliona evra.

"Na svakoj poziciji imamo po dva igrača, što je meni dovoljno. Možemo napraviti i neke korekcije kao što je bilo u Ukrajini", izjavio je selektor "vatrenih".

Zbog straha od mogućih povreda pozive je dobilo još nekoliko igrača, koji će biti rezerve. Tu se, prije svega, misli na Duju Čopa i Antonija Milića, dok se na istom spisku nalaze i Marcelo Brozović, Marko Pjaca i Tin Jedvaj, koji vuku povrede pa se ne zna da li će biti spremni za dvomeč protiv Helena. Zbog povreda sigurno neće igrati Mateo Kovačić i Vedran Ćorluka.

"Brozović, Pjaca i Jedvaj su u punim treninzima i vidjet ćemo što će biti s njima. Pratit ćemo ih u ova dva tjedna i vidjeti hoće li biti u sastavu", jasan je Dalić.

Dalić je na klupi Hrvatske naslijedio Antu Čačića koji je dobio otkaz nakon remija sa Finskom kod kuće, a debi je imao u Ukrajini gdje je pobjedom izborio plasman u baraž. Ima zadatak da kao privremeni selektor odvede "vatrene" u Rusiju, ali je neizvjesno da li će tamo voditi ekipu pošto su italijanski mediji pisali da će tim na Mundijalu voditi Karlo Anćeloti. Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, je sve to demantovao, ali gdje ima dima ima i vatre. Sve će biti poznato ukoliko Hrvatska uspješno preskoči Grčku.

Olić uz Dalića

Zlatko Dalić, selektor reprezentacije Hrvatske, doveo je pojačanja u stručni štab "vatrenih" pa će tako kraj njega da sjedi Ivica Olić, a navodno bi tamo trebalo da budu i Darijo Srna i Dražen Ladić.

"Uz sebe bih još želio Srnu i Ladića. Oko sebe želim ljude od povjerenja, ljude koji su srčani i borbeni, koji mogu pomoći i koji imaju dobar odnos s igračima. Sada nam je najvažnija atmosfera u momčadi", rekao je Dalić.

 Spisak i rezerve

Golmani: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Gent), Dominik Livaković (Dinamo). Odbrana: Domagoj Vida (Dinamo K.), Dejan Lovren (Liverpul), Šime Vrsaljko (Atletiko M.), Josip Pivarić (Dinamo K.), Matej Mitrović (Bešiktaš), Ivan Strinić (Napoli), Marin Leovac (PAOK), Zoran Nižić (Hajduk). Vezni red: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Ivan Perišić (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Marko Rog (Napoli), Filip Bradarić (Rijeka), Mario Pašalić (Spartak), Nikola Vlašić (Everton). Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Milan), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Ante Rebić (Ajntraht). Rezerve: Marcelo Brozović (Inter), Marko Pjaca (Juventus), Duje Čop (Standard), Tin Jedvaj (Bajer), Antonio Milić (Ostende).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije