Fudbal

Baždarević za meč s Izraelom pozvao 26 igrača

Baždarević za meč s Izraelom pozvao 26 igrača
Baždarević za meč s Izraelom pozvao 26 igrača

SARAJEVO - Mehmed Baždarević, selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, objavio je danas spisak 24+2 igrača na koje će računati u utakmici kvalifikacija za EURO 2016. protiv Izraela 12. juna u Zenici.

Među pozvanim igračima su i Ermin Zec iz turskog Balekisehira i prvotimac njemačkog Šalkea Sead Kolašinac, koji se vraća među "zmajeve" nakon povrede. 

Ekipi će se nakon 7. juna pridružiti Semir Štilić i Stojan Vranješ, kako bi Baždarević imao širi fond igrač zbog povreda pojedinih igrača sa prvobitnog spiska.

Nakon dugo godina na spisku nema Sejada Salihovića, koji nije pozvan zbog loše forme, ali prema riječima selektora ostaje kandidat za A reprezentaciju. 

Baždarević je Rijada Bajića "ustupio" selektoru U21 reprezentacije Darku Nestoroviću koji će njegove usluge koristiti na mečevima protiv Crne Gore i Norveške.

Baždarević je odlučio da pozove sljedeće fudbalere:

Golmani: Asmir Begović, Ibrahim Šehić i Ratko Dujković

Odbrana: Mensur Mujdža, Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Edin Cocalić i  Senad Lulić

Vezni red: Avdija Vršajević, Edin Višća, Izet Hajrović, Muhamed Bešić, Miralem Pjanić, Anel Hadžić, Haris Medunjanin i Tino Sušić

Napad: Vedad Ibišević, Edin Džeko, Ermin Zec i Milan Đurić

"Mi možemo, mi hoćemo pobjedu protiv Izraela. Analizirali smo i snimili njihovu igru. Radi se o kvalitetnom protivniku, ali i mi imamo kvalitet. Protiv Andore i Austrije smo vidjeli da se vraća želja u reprezentaciju. Svi znamo šta nam znači naredna utakmica i u 90 minuta možemo ih pobijediti. Znamo i koje su njihove mane, tako da vjerujem da ćemo ostvariti trijumf", rekao je Baždarević.

Selektor je za Spahića rekao da je individualno trenirao prema programu reprezentacije i zato ga je uvrstio na spisak.

"Motivisaniji je nego ikad i imam osjećaj da će odigrati najbolju utakmicu u dresu reprezentacije BiH", rekao je Baždarević dodavši da se nada Lulićevom oporavku od 12. juna. 

Reprezentativci BiH će se okupiti 3. juna u hotelu "Hercegovina", na Ilidži, a od 8. juna boraviće u Trening kampu Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) u Zenici, gdje će trenirati do jedne od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za EP.

U kvalifikacionoj grupi B prva je Belgija sa 11 bodova, koliko ima i Vels, dok je Izrael sakupio 9. Četvrti je Kipar sa 6, BiH ima 5, a Andora je bez bodova.

U šetom kolu 12. juna, osim meča BiH - Izrael, sastaće se i Andora - Kipar, te Vels - Belgija. Svi susreti zakazani su za 20.45.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije