Fudbal

Baždarević želi pobjedu nad Estonijom

Baždarević želi pobjedu nad Estonijom
Foto: Ilustracija | Baždarević želi pobjedu nad Estonijom

Iako je fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila sve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji, selektor “zmajeva” Mehmed Baždarević večeras je u Talinu uoči sutrašnje posljednje utakmice Grupe H sa Estonijom najavio borbenu igru i pobjedu svojih pulena.

Susret ova dva tima u utorak naveče od 20.45 časova nema rezultatski značaj ni za jednu od ove dvije ekipe obzirom da su prvo mjesto u grupi ranije osigurali Belgijanci, a na drugom su Grci koji dočekuju slabašni Gibraltar.

"Činjenica je da nemamo šansi da se kvalifikujemo ni direktno, ni preko baraža na Mundijal. Utakmica dakle nema rezultatski naboj, ali je nama ipak važna jer kvalifikacijska i želimo profesionalno odraditi posao do kraja”, istakao je Baždarević.

Od reprezentativaca koji istrče na teren očekuje maksimalno zalaganje i borbenost.

"Sasvim sigurno ćemo dati sve od sebe da na najbolji način završimo ove kvalifikacije. Sa naše strane, bez obzira na sve, u utorak sigurno neće biti ni revijalni ni prijateljski meč. Želimo pozitivan rezultat. O domaćoj selekciji mislim sve najbolje. Zaslužuju respekt, Estonija je dobra, iz godine u godinu napreduje i u budućnosti im želim da ih vidim na nekom od velikih takmičenja", dodao je Baždarević.

Serija povreda koja prati ovo okupljanje bh. tima u Talinu je nastavljena i izostankom Ognjena Vranješa.

"Vranješ je povrijeđen i neće biti u konkurenciji. Ima umora i još par problemčića, ali tražićemo najbolji sastav, oni koji su odmorniji i svježiji. Na teren će izaći 11 najspremnijih koji će dati sve od sebe za pozitivan rezultat", kaže Baždarević.

Reprezentativci BiH večeras su u Talinu odradili i zvanični trening.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije