Fudbal

Begović: Kipar je dokaz da nema loših protivnika

Begović: Kipar je dokaz da nema loših protivnika
Begović: Kipar je dokaz da nema loših protivnika

SARAJEVO - Očekuju nas dvije teške utakmice protiv Velsa i Belgije. Utakmica protiv Kipra nam je pokazala da nema loših protivnika, da svi znaju igrati fudbal - rekao je danas golman fudbalske reprezentacije BiH Asmir Begović.

Begović je doputovao u Sarajevo na okupljanje reprezentacije BiH i pripreme za predstojeće kvalifikacione utakmice za evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. Iskoristio je priliku da danas posjeti i Hematoonkološko odjeljenje Pedijatrijske klinike Jezero u Sarajevu.

Izabranike Safeta Sušića, nakon poraza u prvom kvalifikacionom susretu protiv Kipra prošlog mjeseca, očekuju utakmice u gostima protiv Velsa (10.oktobra) i Belgije na ''Bilinom polju'' u Zenici (13. oktobra).

Begović ističe da će svi bh. fudbaleri morati igrati na visokom nivou da bi ekipa ostvarila pozitivan rezultat u ta dva meča.

- Moramo se dobro pripremiti za Vels protiv kojeg igramo u petak. Imaju jednog od najboljih igrača svijeta i bit će veliki test za nas. Svi moramo odigrati najbolje što možemo da bi napravili dobar rezultat - istakao je golman engleskog Stouka.

Dodao je da će povratak Emira Spahića u reprezentaciju BiH mnogo pomoći ekipi, ali da jednako vjeruje svim bh. igračima koji se nađu na terenu.

Najbolji bh. fudbaleri se danas okupljaju u Trening centru Fudbalskog/Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se u narednih nekoliko dana pripremati za nastavak kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije