Fudbal

Begović mijenja Kasiljasa

Begović mijenja Kasiljasa
Begović mijenja Kasiljasa

Engleski tabloid "Mirror" tvrdi da bi reprezentativni golman Bosne i Hercegovine Amsir Begović mogao postati stanovnik Madrida.

Era Ikera Kasiljasa u Real Madridu, po svemu sudeći, bliži se kraju. Idealna prilika za medije da počnu sa licitacijom oko imena njegovog nasljednika. Tako je "Mirror" objavio da trener Reala Karlo Anćeloti gleda ka Engleskoj, odnosno da je zainteresovan za usluge Begovića, koji već nekoliko sezona u kontinuitetu sjajno brani kako za Stouk, tako i za reprezentaciju BiH. Mediji su prošle sezone u ovo doba Begovića selili i u Barselonu, ali je sjajni čuvar mreže ostao u Stouku. Vlasnik Stouka Poter Kouts se nada da će sa 27-godišnjim bh. golmanom produžiti ugovor, koji ističe za dvije godine.

Istovremeno portal Goal.com prenosi da bi Samir Radovac, mladi vezista Sarajeva, karijeru uskoro mogao da nastav van granica BiH.

Nakon što je za njega interes pokazalo nekoliko evropskih klubova, engleski mediji tvrde kako bi Radovac uskoro mogao završiti u redovima Aston Vile. Radovac je standardan član udarne postave FK Sarajevo, kapiten je U-19 selekcije BiH, a već je dobio i nekoliko poziva za U-21 tim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije