Fudbal

Benites ostaje u Njukaslu

Benites ostaje u Njukaslu
Benites ostaje u Njukaslu

Španski trener Rafael Benites ostaće u Njukaslu još tri godine, prenio je Skaj Sports.

Benites je 11. marta preuzeo Njukasl, kada je zamijenio otpuštenog Stiva Meklarena, ali nije uspio da spasi ekipu od ispadanja u drugu englesku ligu, Čempionšip.

Kako je preneo Skaj, očekuje se da će večeras biti saopštena vijest o ostanku Benitesa na Sent Džejms Parku.

Španac će potpisati trogodišnji ugovor i dobiće potpunu kontrolu nad transferima igrača u ljetnjem i zimskom prelaznom roku.

Navodi se i da će glavni skaut Grejem Kar napustiti klub u narednih nekoliko nedjelja, pošto Benites želi da dovede svoje saradnike.

Takođe, bivšem treneru Liverpula, Čelsija i Real Madrida biće dozvoljeno da reinvestira novac dobijen od prodaje igrača.

Pitanje je ko će mu ostati od nosilaca igre iz prethodne sezone, s obzirom da veliki broj igrača može bez problema da pronaže angažman u Premijer ligi.

Među njima je verovatno i Aleksandar Mitrović, ali će srpskog reprezentativca "svrake" teško pustiti za manje od 15 miliona evra.

Benites je osvojio dvije šampionske titule sa Valensijom, Ligu šampiona FA kup sa Liverpulom, Ligu Evropa sa Čelsijem i italijanski kup sa Napolijem, a otpušten je u Real Madridu u januaru, poslije samo osam mjeseci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije