Fudbal

Berluskoni: Milanova transfer politika besmislena

Berluskoni: Milanova transfer politika besmislena
Foto: Ilustracija | Berluskoni: Milanova transfer politika besmislena

Silvio Berluskoni, bivši predsjednik i vlasnik Milana izjavio je da transferi koje je njegov bivši klub obavio tokom ljetnog prelaznog roka nemaju smisla, te da nikada u životu nije vidio da neko zamijeni svih 11 igrača u ekipi.

Nekadašnji italijanski premijer prodao je klub konzorcijumu Jonghong Li, a potom su kineski vlasnici tokom ljeta investirali mnogo u klub, posebno u osvježavanje igračkog kadra.

Ipak, uprkos ogromnoj sumi novca koja je potrošena na pojačanja, Berluskoni nije impresioniran.

"Ne razumijem njihovu transfer politiku. Nikada nisam vidio da neko u ekipi promijeni 11 igrača. Uz sav taj novac, ne kupiš vrhunskog igrača? Objasnite mi kako Suso i Đakomo Bonaventura sjede na klupi, kada se radi o dva tehnički najtalentovanija igrača. Dali su kapitensku traku Leonardu Bonučiju koji je godinama bio simbol Juventusa. Rikardo Montolivo je u klubu i kapitenska traka pripada njemu", kazao je Berluskoni za italijanske medije i dodao da nije uticao na izbor Vinćenca Montele za trenera Milana, javlja agencija Anadolija.

Naprotiv, naglasio je da je on bio za ostanak Kristijana Brokija na klupi, ali da je tada bio u bolnici na granici između života i smrti, te da su ga samo obavijestili da je Montela novi trener.

Uprkos velikom broju pojačanja koje je doveo Milan nakon sedam kola u Seriji A zauzima tek sedmu poziciju sa 12 bodova, devet manje od lidera Napolija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije