Fudbal

BiH - Republika Irska: Šansa za debitante

BiH - Republika Irska: Šansa za debitante
BiH - Republika Irska: Šansa za debitante

Fudbalska reprezentacija BiH u subotu će na "Aviva areni" u Dablinu u prijateljskom ogledu odmjeriti snage s Republikom Irskom, koja se priprema za "EURO 2012" u Ukrajini i Poljskoj.

Susret sa selekcijom koju vodi iskusni Italijan Đovani Trapatoni biće dobra prilika da bh. strateg Safet Sušić oproba neke varijante i nekoliko debitanata pred kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

Sušić pred susret s borbenim Ircima nema puno dilema u vezi sa sastavom. Čvrsto je odlučio da će priliku dobiti i igrači koje je prvi put uvrstio među kandidate.

"Mislim da kapiten Emir Spahić neće biti spreman za Irsku, ali možda zaigra protiv Meksika. Imamo nekoliko novih igrača čije sposobnosti treba probati. Bilo bi van pameti da nekoga pozovem, a ne pružim mu šansu. Gledaću da u ove dvije utakmice određenu minutažu doboju svi igrači", jasan je Sušić, koji je dodao da će učiniti sve da bh. tim odigra dvije dobre utakmice, kako ne bi razočarali navijače.

Jedan od debitanata u dresu BiH protiv Republike Irske mogao bi biti Damir Vrančić, defanzivni vezni njemačkog drugoligaša Ajntrahta iz Braunšvajga. "Moje dobe igre u Ajntrahtu govorile su mi da sam na dobrom putu, ali opet poziv selektora me iznenadio. Velika mi je čast i zadovoljstvo što ću imati priliku zaigrati pod zastavom svoje zemlje. Trčanjem sam održavao formu za reprezentativni debi. Nadam se da ću se izboriti za određenu minutažu kako bih mogao pokazati svoj kvalitet. Daću sve od sebe da ponovo zaslužim poziv selektora Sušića. Ove utakmice su odlična prilika da dobrim partijama dignemo samopouzdanje pred kvalifikacije", rekao je Vrančić.

Osim fudbalera Braunšvajga, debi u bh. dresu mogli bi upisati još Muamer Svraka (Željezničar), Miroslav Stevanović (Vojvodina) i Stojan Vranješ (Kluž). Karte za ogled Irske i BiH na "Aviva areni", prema informacijama iz Irske, su rasprodane, pa se na tribinama očekuje preko 50.000 gledalaca. Susret se igra u subotu s početkom u 16 sati uz direktan TV prenos na BHT 1.

Trapatoni u problemima

Uoči subotnje utakmice sa BiH Đovani Trapatoni, selektor Irske, ima velikih problema s povrijeđenim igračima.

Na listi povrijeđenih su Džon O'Še, Ričard Dan, Keit Fehi i Kevin Foli, dok se Šej Given oporavlja i trebalo bi da zaigra. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije