Fudbal

Blater: Kampanja SAD protiv FIFA

Blater: Kampanja SAD protiv FIFA
Blater: Kampanja SAD protiv FIFA

Predsjednik FIFA Sep Blater rekao je da je šokiran zbog odluke američkih vlasti da naloži hapešenje visokih funkcionera.

Blater je poručio da se vodi kampanja mržnje prema toj organizaciji.

Švajcarac je u petak peti put izabran za prvog čovjeka FIFA na Kongresu, nakon što se jordanski princ Ali bin Al-Husein povukao uoči drugog kruga glasanja.

"Niko ne može da mi kaže da je slučajnost da se uhapse funkcioneri dva dana uoči Kongresa i to uopšte nije dobro. To se vjerovatno ne bi desilo da su SAD i Engleska dobili organizacije Svjetskog prvenstva 2018. i 2022. godine. Naravno da neću ponuditi ostavku jer bi to značilo da da su oni u pravu, a posljednje tri ili četiri godine borio sam se protiv korupcije", rekao je Blater za švajcarsku nacionalnu televiziju.

On je osudio komentare američkog državnog tužioca Lorete Linč da je u fudbalu ukorenjena korupcija.

"Kao predsjednik FIFA nikada ne bih omalovažavao druge organizacije bez dokaza. Veoma sam iznenađen", naveo je on.

Predsednik UEFA Mišel Platini poslije hapšenja u FIFA zahtjevao je od Blatera da podnese ostavku, što se Švajcarcu nije dopalo.

"Ta mržnja iz UEFA ne dolazi samo od jednog čovjeka, već konstantno od 1998. godine kada sam došao na čelo FIFA. Oprostiću takav potez Platiniju, ali neću zaboraviti. Ne možemo bez UEFA, a ni ona bez nas", zaključio je Blater.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije