Fudbal

Borac bježi sa dna

Borac bježi sa dna
Borac bježi sa dna

Ova pobjeda nam puno znači prije svega na psihološkom planu, posebno zbog velikog pritiska koji je vladao pred ovaj meč, rekao je Vinko Marinović, trener Borca, nakon trijumfa na "Piroti" protiv Travnika (2:1).

Banjalučani su u 3. kolu BH Telecom Premijer lige došli do prvih bodova u novoj sezoni i to nakon poraza od Mladosti iz Velike Obarske i Sarajeva. "Crveno-plavi" su slavili nakon preokreta i to zahvaljujući golovima Joce Stokića i Ivana Kostića, dok je domaće u vođstvo doveo Sabahudin Jusufbašić.

"Bila je ovo dosta bolja igra nego u prva dva kola i govorio sam da nam samo treba vremena da se uigramo pošto imamo dosta novih igrača. Stvorili smo dosta šansi i vidljiv je napredak u igri, ali daleko od toga da više neće biti problema", izjavio je Marinović, koji je zatim nastavio:

"Posebnu težinu pobjedi daje i to što smo se vratili nakon 0:1 i igrači su pokazali karakter. Moramo da nastavimo sa napornim radom jer smo i u ovom meču primili pogodak nakon greške".

Naredni rival Borca je Čelik, a meč se igra na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Borac je kvalitetna ekipa, a to što se nalazi u donjem dijelu je splet okolnosti

"Protiv Čelika moramo da dođemo do novog trijumfa jer će u suprotnom pobjeda protiv Travnika pasti u vodu. Neće biti nimalo lako jer je Čelik kvalitetna ekipa", kazao je šef stručnog štaba ekipe iz grada na Vrbasu, koji je posebno pohvalio navijače za veliku podršku na meču na "Piroti":

"Navijači su bili sjajni tokom svih 90 minuta, pa čak i u trenucima kada smo bili u rezultatskom zaostatku. To je igračima sigurno dalo dodatnu snagu da dođu do preokreta i pored dosta teških uslova zbog kiše i teškog terena za igru".

Travnik ni iz trećeg pokušaja nije uspio da dođe do pobjede i poraz od Borca je za "vezire" bio drugi uzastupni na domaćem terenu pošto je na otvaranju prvenstva bolja od njih bila Sloboda.

"Borac je kvalitetna ekipa, a to što se nalazi u donjem dijelu tabele je splet okolnosti. Utakmica je bila teška i tvrda. Željeli smo pobjedu, na vrijeme smo poveli, ali je Borac više napadao, više želio i na kraju, mislim, zasluženo pobijedio", rekao je Osmo Bajrić, trener Travnika.

Parovi 4. kola (23. i 24. augusta): Sloboda - Široki Brijeg, Vitez - Slavija, Željezničar - Zrinjski, Drina - Radnik, Mladost - Sarajevo, Zvijezda - Olimpic, Borac - Čelik, Velež - Travnik.

"Rođeni" odnijeli bod s "Koševa"

Fudbaleri Sarajeva neočekivano su odigrali samo 1:1 protiv Veleža na svom terenu. "Bordo" tim je nakon sjajnog otvaranja sezone u Premijer ligi BiH i odličnih partija u kvalifikacijama za Ligu Evrope važio za velikog favorita. No, Mostarci su na "Koševo" došli bez bijele zastave. "Rođeni" su poveli u 16. minutu pogotkom Anesa Haurdića, a bod domaćinu donio je Amer Dupovac u 64. minutu. Od 43. minuta gosti su igrali s igračem manje pošto je isključen Darko Maletić.

"I ranije sam upozoravao da je Velež kvalitetna ekipa. Uz to, s njima uvijek teško izlazimo na kraj. Mislim da smo im poklonili gol. Kasnije smo na sve načine pokušali da preokrenemo rezultat, ali nas nije htio gol. Srećom, uspjeli smo jednom pogoditi i tako spasili barem jedan bod. Nakon što su ostali s igračem manje logično je bilo da će se gosti orijentisati na potpunu defanzivu. Branili su se cijelo drugo poluvrijeme i na kraju zasluženo osvojili bod", rekao je Dženan Uščuplić, trener Sarajeva.

Nedim Jusufbegović, strateg Mostaraca, bio je zadovoljan konačnim ishodom:

"Znali smo s kim imamo posla. Sarajevo je u sjajnoj formi i bilo je teško doći do dobrog rezultata. Nismo htjeli da igramo defanzivno, ali nas je na to primorao crveni karton. Uspjeli smo zadržati neriješen rezultat i čestitam momcima na borbenosti i činjenici da su izdržali sve nalete Sarajeva".

D.M.

Rezultati 3. kola: Olimpic - Sloboda 1:0, Čelik - Zvijezda 1:1, Travnik - Borac 1:2, Sarajevo - Velež 1:1, Zrinjski - Radnik 2:0, Mladost V.O. - Drina 1:2. Večeras: Slavija - Željezničar, Široki Brijeg - Vitez.

 

1. Sarajevo             3        2        1        0        7:2     7

2. Zrinjski              3        2        1        0        4:1     7

3. Sloboda             3        2        0        1        4:1     6

4. Olimpic              3        2        0        1        2:3     6

5. Velež                 3        1        2        0        2:1     5

6. Željezničar         2        1        1        0        4:1     4

7. Š. Brijeg             2        1        1        0        3:1     4

8. Mladost             3        1        1        1        2:2     4

9. Drina                 3        1        0        2        3:3     3

10. Borac               3        1        0        2        3:6     3

11. Slavija              2        0        2        0        0:0     2

12. Čelik                3        0        2        1        1:2     2

13. Zvijezda          3        0        2        1        1:4     2

14. Vitez                2        0        1        1        0:1     1

15. Travnik            3        0        1        2        1:5     1

16. Radnik             3        0        1        2        0:4     1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije