Fudbal

Borac desetkovan otvara novu sezonu

Borac desetkovan otvara novu sezonu
Borac desetkovan otvara novu sezonu

Nakon nekoliko mjeseci pauze u subotu počinje 13. BH Telecom Premijer liga BiH, u kojoj titulu brani Zrinjski, a fudbaleri Borca sezonu počinju u Bijeljini, gdje gostuju Mladosti iz Velike Obarske.

Ekipa "crveno-plavih" je dosta izmijenjena u odnosu na prošlu godinu, a od prvotimaca Gradski stadion su napustili Srđan Grahovac (Rapid Beč), Haris Handžić (UFA), Aleksandar Radulović (Zrinjski)..., dok je ekipu pojačalo 15 igrača, među kojima je i povratnik Joco Stokić. Vinko Marinović, trener Borca, za subotnji meč neće moći da računa na povrijeđenog Stefana Savića, te Aleksandra Subića i Mihajla Savanovića, koji ne mogu da igraju zbog kartona. Zbog administrativnih problema neće moći da nastupe Ivan Kostić, Miloš Žeravica, Srđan Bečelić, Toni Jović i Petar Ilić.

"Bez obzira na sve probleme, moramo da pružimo maksimum i probamo da ostvarimo pozitivan rezultat protiv ekipe koja nije nimalo naivan protivnik. Moramo ozbiljno da ih shvatimo. Igrali su veoma dobro prošle sezone, a iza sebe imaju i dobre rezultate u pripremnom periodu", rekao je šef stručnog štaba Banjalučana, koji je najavio da će svi igrači koji istrče na teren dati maksimum.

Gol "crveno-plavih" čuvaće reprezentativac BiH Asmir Avdukić, koji je ovog ljeta bio član nacionalnog tima koji je učestvovao na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

"Nastojaćemo da na otvaranju prvenstva ostvarimo što bolji rezultat, koji će nam dati krila za nastavak prvenstva. Ovo je nova ekipa Borca u odnosu na prošlu sezonu, ali mi kao klub uvijek težimo najboljem", izjavio je iskusni golman.

Uglješa Radinović, jedno od novih imena u svlačionici Borca, ističe da se u Banjaluci već osjeća kao kod kuće.

"Idemo u Bijeljinu po pobedu. Ne poznajem mnogo klubove u Premijer ligi, ali verujem u našu ekipu. Svi smo motivisani i želimo da protiv Mladosti napravimo dobru uvertiru pred meč sa Sarajevom", rekao je Radinović.

Mali sarajevski derbi na otvaranju sezone odigraće Olimpic i Željezničar. Susret će se igrati na stadionu "Otoka" u subotu s početkom 17 sati, a pred ogled je dosta nepoznanica kada su u pitanju oba rivala, jer su i jedni i drugi dosta podmladili i promijenili ekipu u odnosu na prošlu sezonu.

Istina, "Željo" je odigrao četiri evropske utakmice, ali su im nakon toga stigla tri igračka pojačanja, pa se ne može procijeniti kvalitet tima s "Grbavice".

Sa druge strane, Mirza Varešanović, trener Olimpica, ima dosta problema s igračkim kadrom što zbog povreda što zbog neriješene papirologije.

"Imamo potpuno novu ekipu, koju smo za mjesec i po pokušali uigrati i pripremiti za novu sezonu. Protiv Željezničara neću moći računati na pet-šest igrača, ali bez obzira na to nadam se dobroj igri i vjerujem da će svi koji dobiju priliku dati maksimum. Cilj nam je izlazak u Evropu, kao ranijih godina. Imamo mlad tim i biće veoma teško, ali ako nam se ukaže prilika vjerujem da ćemo je iskoristiti. Na startu nas čeka 'Željo', koji je uvijek atraktivan rival. Mislim da mojim momcima dodatni motiv neće biti potreban, te da će pokušati doći do pobjede", rekao je Varešanović.

Parovi 1. kola, subota od 17: Olimpic - Željezničar, od 17.30: Velež - Drina, Mladost - Borac, Travnik - Sloboda, Čelik - Vitez, Slavija - Zrinjski, nedjelja od 19: Sarajevo - Zvijezda, od 20.30: Široki Brijeg - Radnik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije