Fudbal

Borac dočekuje Velež: Sudar davljenika

Borac dočekuje Velež: Sudar davljenika
Borac dočekuje Velež: Sudar davljenika

Više od dva mjeseca i tačno sedam utakmica fudbaleri Borca ne znaju za pobjedu u BH Telecom Premijer ligi BiH, a priliku da prekinu crni niz imaće u okviru 17. kola protiv fenjeraša Veleža u subotu od 15 časova.

Obje ekipe se nalaze u veoma teškoj situaciji pred nastavak prvenstva i meč na Gradskom stadionu u Banjaluci će biti prilika da dođu do prijeko potrebnih bodova. Ovo će ujedno biti i susret dvije najnefikasnije ekipe ove sezone i jedinih koje još nisu stigle do 10 pogodaka. Borac je u 16 kola devet puta tresao mrežu protivnika, a mostarski tim čak dva puta manje.

"Ko bude raspoloženiji u fazi napada imaće veće šanse da dođe do trijumfa", rekao je Željko Vranješ, trener "crveno-plavih", koji su posljednji pogodak postigli u okviru 11. kola kada su u Banjaluci poraženi od Rudar Prijedora s 1:2.

Šef stručnog štaba ekipe iz Platonove ulice na ovom meču neće moći da računa na povrijeđene Nebojšu Runića i Zvezdana Đorđilovića, dok je Petar Ilić nedavno raskinuo ugovor.

"Daćemo sve od sebe da dođemo do pobjede i tako prekinemo ovu crnu seriju koja traje od 9. kola kada smo pobijedilli Zrinjski. Velež je dobra ekipa i nisu razbijeni niti u jednom meču ove sezone. Stalno mijenjaju ekipu, tako da isto očekujemo i u subotu", jasan je Vranješ,

Trener Borca je svjestan da njegova ekipa ima velikih problema u napadu i to je možda i najveći razlog zašto se Banjalučani nalaze u zoni ispadanja sa 12 bodova, što je deset manje od prve ekipe koja se nalazi u sigurnoj zoni.

"Teško realizujemo prilike, ali mislim da je vrijeme da nam se otvori. Stvaramo prilike, ali imamo poteškoća da ih realizujemo", jasan je trener Banjalučana.

Sedamnaesto kolo, koje je na programu u subotu i nedjelju, moglo bi biti posljednje ove jeseni. S obzirom na snježne padavine, vrlo lako bi se moglo desiti da Izvršni odbor N/FS BiH odgodi 18. kolo, koje je planirano za 5. i 6. decembar. Tako bismo nakon utakmica 17. kola, od kojih bi neke zbog nevremena ponovo mogle biti prolongirane za 24 sata, mogli dobiti ekipu koja će proljeće dočekati na prvom mjestu. U igri za lidersku poziciju je čak pet ekipa koje se nalaze unutar dva boda. Jedan od zanimljivijih duela se igra u Bijeljini, gdje Radnik dočekuje Željezničar. Bijeljinci su u prvom ovosezonskom duelu šokirali "plave" na "Grbavici" (2:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije