Fudbal

Borac kažnjen sa 3.500 KM

Borac kažnjen sa 3.500 KM
Borac kažnjen sa 3.500 KM

Zbog propusta u organizaciji utakmice, odnosno upotrebe pirotehničkih sredstava od strane vlastitih navijača, Disciplinska komisija Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH kaznila je Borac sa ukupno 3.500 KM.

Banjalučani će platiti 2.500 KM za prekršaje na domaćem meču 2. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, te još 1.000 KM zbog dešavanja na tribinama u 3. kolu u gostima kod Travnika.

Na sjednici pod predsjedavanjem Vlade Rogića su razmatrana dešavanja i na ostalim mečevima. Takođe zbog navijačkih ispada u ogledu Slobode i Čelika, kasa tuzlanskog kluba biće praznija za 2.500,00 KM, odnosno Zeničkog za 1.000 KM. 

Sarajevo je kažnjeno sa 1.500 KM zbog propusta u susretu sa Veležom, dok su po 1.000 KM dužni uplatiti Željezničar (utakmica sa Širokim Brijegom), Travnik (sa Borcem) i Zrinjski (sa Radnikom).

Disciplinska komisija N/FS BiH je takođe razmatrala prijave protiv nekoliko klubova Bh. telekom Premijer lige, a u vezi sa neizmirenim finansijskim obavezama na relaciji klub-igrač. Donesena je odluka da klubovi na koje se odnose prijave moraju izmiriti svoje obaveze najkasnije do 4. septembra.

U protivnom na snagu će stupiti automatska suspenzija za Čelik po osnovu duga prema igračima Dariju Puriću i Marku Nestoroviću. Sloboda je obavezna izmiriti dugovanja Samiru Jogunčiću, Mersadu Malkiću i Emiru Selimoviću, odnosno Zvijezda Gradačac Jasminu Moanjkiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije