Fudbal

Borac nakon tri godine dominacije ostao praznih ruku

Borac nakon tri godine dominacije ostao praznih ruku
Borac nakon tri godine dominacije ostao praznih ruku

BANJALUKA- Vitrine Rukometnog kluba Borac M:tel ove sezone neće vidjeti nove trofeje. Nakon što nisu uspjeli da odbrane titulu šampiona BiH, Banjalučani su doživjeli neuspjeh i u Kupu BiH. Posljednje tri godine je Borac vladao bh. rukometom u oba takmičenja, ali tome je došao kraj.

Navikao je trofejni klub svoje navijače na dobre rezultate, ali u Borcu kažu da nije kraj svijeta.

"Ne treba zaboraviti da je Borac prije pola godine jedva ostao živ. Tako je kako je, sješćemo i napraviti analizu. To je ista ona ekipa koja je u prethodne tri godine osvojila šest trofeja, ali više je nego očigledno da je došlo do zamora materijala", rekao je Marinko Umičević, potpredsjednik Upravnog odbora RK Borac M:tel, i dodao:

"Igrači su podbacili, ali ne svi. Moramo da povučeno neke poteze, da kaznimo odgovorne i tu ne mislim samo na igrače, već sve one koji nisu odgovorili zadatku a morali su. Trener je tu najmanji krivac".

Posljednje tri sezone bile su za poželjeti za rukometaše Borac M:tela. Šest trofeja (po tri za šampiona BiH i osvajača Kupa BiH), nastupi na regionalnoj i evro-sceni. Ovu sezonu je obilježila razočaravajuća igra kako na domaćoj tako i na međunarodnoj sceni. Bilo je dosta i unutrašnjih problema, promijenjena su dva trenera (Igor Rađenović i Boris Dvoršek), a bilo je i otkaza igračima, među kojima je najviše odjeknuo raskid saradnje sa Srđanom Trivundžom.

Umičević kaže da klub mora da promijeni politiku i da se uzda u svoje snage, da proizvodi igrače, a ne da dovodi pojačanja sa strane.

"Mladići kao što su Miloš Nježić, Srđan Mijatović, Dean Šešić, to je budućnost kluba. Starim igračima treba zahvaliti, a 'plaćenike' treba rastjerati." Moramo obići Doboj, Derventu, Prijedor, tamo ima mnogo rukometnih talenata. Treba riješiti i neka druga pitanja u klubu. Borac ima mnogo ljudi na platnom spisku, a recimo nema trenera golmana, koji je više nego potreban", kaže on.

RK Borac M:tel ne mimoilaze ni problemi sa finansijama.

"Igračima se duguju dvije do tri plate, ali očekujemo da ćemo uskoro očistiti te dugove. Grad Banjaluka nas tereti za dugovanja koje je napravila stara uprava. Vrijeme je da društvo nešto uradi, a Borac da se okrene sebi i svojoj mladosti. Vidjećemo još šta ćemo za SEHA ligu, čija jedna utakmica košta po 5.000 KM", istakao je Umičević.

Aleksandar Međedović je trenersku poziciju Borac M:tela preuzeo prije nepuna dva mjeseca kada su turbulencije u klubu zbog loših rezultata dostigle vrhunac. Prije smjene Borisa Dvoršeka, Međedović je obavljao funkciju pomoćnika. Za ovu sezonu je rekao da je razočaravajuća.

"Sa velikim ambicijama smo ušli u završetak sezone, ali mnogo stvari je kumovalo ovakvom raspletu. Bilo je tu svega, povreda, nedostajalo nam je igrača u kombinacijama, a duge pauze su uticale na formu pa nismo do kraja uspjeli da se vratimo. Razočarani smo, ali Izviđač nas je zasluženo tri puta porazio u mjesec dana. Moramo da sagledamo greške i da se naredne sezone opet vratimo tamo gdje smo bili", kaže Međedović, čiji ugovor ističe ovog mjeseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije