Fudbal

Borac protiv Sarajeva

Borac protiv Sarajeva
Borac protiv Sarajeva

Fudbaleri Sarajeva odbranu trofeja pobjednika Kupa BiH nastaviće u četvrtfinalu sa Borcem, odlučio je danas žrijeb.

Prve utakmice igraju se naredne srijede, kada će Banjalučani biti gosti na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase - Koševo". Revanš je na rasporedu 18. marta, a zanimljivo je da će uvertiru za dvomeč u najmasovinijem takmičenju ova dva kluba imati naredne subote u okviru 17. kola BH Telecom Premijer lige.

"Najteže je što igramo tri puta u deset dana sa istim rivalom. Šanse su 50:50, jer je u Kupu sve moguće. Analiziraćemo igru Borca svakako za prvenstveni meč, pa ćemo ta iskustva pokušati iskoristiti na najbolji način i u Kupu", rekao je Abdulah Ibraković, sportski direktor Sarajeva.

Vinko Marinović, trener Borca, u utakmici sa "bordo" timom neće moći da računa na Stefana Dujakovića i Ajdina Redžića, koji su igrali u ovom takmičenju ove sezone za GOŠK i Rudar Prijedor.

"Dobili smo najtežeg protivnika, ali daleko od toga da ćemo u dvomeč ući sa bijelom zastavom. Sarajevo je favorit, ali u Kupu se nikad ne zna. Imaju dvije ekipe jednakog kvaliteta i ovo će biti prilika za naše mlade igrače da steknu dodatno iskustvo i da vidimo gdje smo. Jedno je jasno, nemamo šta da izgubimo", rekao je Marinović.

Voljom žrijeba obavljenog u Vogošći četvrtfinale donosi i mostarski gradski derbi Zrinjskog i Veleža. Prva utakmica igraće se na stadionu "Pod Bijelim brijegom".

"Mogli smo proći i bolje, ali nismo nezadovoljni ishodom izvlačenja kuglica. Na ruku nam ide što smo u prvom meču gosti, mada to ne mora biti presudno. Nadam se prolsaku u polufinale", kazao je Admir Velagić, sportski direktor "rođenih".

Ivan Beus, prvi čovjek Zrinjskog, vjeruje da će "plemići" dokazati da su kvalitetniji od gradskih rivala.

"Među osam najboljih timova teško se može izabrati neki lagan protivnik. U duelu dvije mostarske ekipe mislim da je Zrinsjki bolji i da ćemo to potvrditi i na terenu", tvrdi Beus.

Iako je najmasovnije takmičenje uvijek neizvjesno, bez izrazitih favorita, najzadovoljniji ishodom izvlačenja kuglica mogu biti u Širokom Brijegu. Jesenjim šampionima i lideru na tabeli Premijer lige BiH na putu za polufinale stajeće "fenjeraš" Mladost iz Velike Obarske. Četvrti par je Zvijezda - Olimpic.

Parovi

Sarajevo - Borac, Mladost VO - Široki Brijeg, Zrinjski - Velež, Zvijezda Gradačac - Olimpic. Izvučeni su i parovi u ženskoj konkurenciji (11. marta):

Mostar - Gradina, SFK Sarajevo - Čelik, Banjaluka - Mladost Brčko, Željezničar BK - Lokomotiva Brčko. Omladinci (11. i 18. marta): Borac - Dizdaruša/Sloboda, Čelik - Radnik, Široki Brijeg - Slavija, Metalage Jajce - Sarajevo. Futsal (11. marta): Brotnjo - Seljak, Sofić Konjic - Zrinjski, Nevesinje - Čelinac, Bosna Kompred - Gaktikosi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije