Fudbal

Borcu Real Sosijedad mora da plati 7.000 € i kamate

Borcu Real Sosijedad mora da plati 7.000 € i kamate
Borcu Real Sosijedad mora da plati 7.000 € i kamate

Spor Fudbalskog kluba Borac i Real Sosijedada u vizi sa Srđanom Babićem, koji je prošle godine iz Vojvodine prešao u španski klub, riješen je u korist Banjalučana, kojima će biti uplaćeno 7.000 evra i kamate.

Na adresu banjalučkog kluba stigao je dopis Evropske fudbalske federacije (UEFA), u kojem je navedeno da je španski tim dužan da Borcu isplati sredstva po osnovu naknade za treniranje.

Devetnaestogodišnji Babić je 2011. prešao u Vojvodinu, a kada je prošle godine s omladinskom selekcijom Srbije osvojio Svjetsko prvenstvo, prešao je u Real Sosijedad.

Bivša uprava Borca je u nekoliko navrata isticala da se spore sa španskim klubom zbog neizmirenih obaveza, navodeći da su saznali da je prilikom transfera Vojvodina navela da je Babić ponikao u Borcu, ali ne banjalučkom nego onom iz Surduka (Nova Pazova). Klub iz Platonove je prošle godine najavio da će podnijeti i tužbe protiv Vojovine i Sarajeva zbog neizmirenih obaveza po osnovu transfera Nemanje Bilbije i Vladimira Kremenovića.

Fudbaleri Borca trenutno su u Medulinu, gdje se pripremaju za nastavak sezone 2015/2016. BHT Premijer lige BiH, u kojoj će im glavni zadatak biti da sačuvaju mjesto u elitnom takmičenju.

Tim Aleksandra Janjića je odigrao i drugi kontrolni meč ove zime (u prvom porazio BSK 5:0), a rival mu je bio domaći tim Medulin, od kojeg su bili bolji 3:0. Naredni rival je austrijski Horn, a taj meč igraju sutra.

"Protiv Medulina su svi dobili priliku, a sada će neki igrači dobiti veću minutažu. Mnogo posla je pred nama i kroz ove preostale četiri test utakmice moramo podići formu i vidjeti čime raspolažemo", kaže Janjić.

Borčeva ekspedicija se u Banjaluku vraća 17. februara, a s njima nije štoper Nebojša Runić. Runić je pred kraj jesenje polusezone doživio lom metatarzalne kosti, te je propustio posljednje tri utakmice kluba iz Platonove ulice u protekloj polusezoni, odnosno mečeve sa Željezničarom na Grbavici, Veležom na Gradskom stadionu i Mladosti na stadionu u Doboj Kaknju.

"Odsutan sam od 20. novembra, tako da nisam bio na raspolaganju stručnom štabu za preostala tri jesenja kola. Od teške povrede ću se oporaviti kada se ekipa vrati iz Medulina i tada ću se priključiti saigračima", rekao je Runić za Borac-sport.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije