Fudbal

Borcu i Slobodi dat novi rok

Borcu i Slobodi dat novi rok
Foto: N.N. | Boracu i Slobodi dat novi rok

Drugostepena komisija za licenciranje Nogometnog / Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine prekinula je današnju sjednicu i nastavak zakazala za utorak 29. maja, kada bi trebala biti donijeta i konačna odluka o statusu Borca i Slobode iz Tuzle.

Ova dva kluba tako su dobila dodatni rok da se eventualno dogovore sa povjeriocima i dobiju licencu za nastup u BH. Telekom Premijer ligi BiH za narednu sezonu.

Članovi Drugostepene komsije danas su izdali licencu NK Čelik, koji je kao pretposljednji na tabeli zvanično ispao iz lige, te GOŠK-u iz Gabele.

"Odlučeno je da se NK Čelik dodijeli licenca za igranje", kazao je za Radio ZENIT Ismet Đugum, direktor NK Čelik.

Međutim prema informacijama iz N/FS BiH Čelik će bez obzira na ishod licenciranja ostalih klubovan koji su kroz takmičenje izborili osptanak, ipak ići u niži rang.

Tome u prilog govori činjenica da su nadležne komisije Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH osim razmatrenja žalbi uporedo obavijestile i nekoliko klubova iz gornjeg dijela tabele Prve lige Republike Srpske i Federacije BiH da se pripreme za licenciranja.

Pored idera Zvijezde 09 iz RS priprema dokumentacije zatražena je još od Rudara, Drine i Slavije, odnosno iz F BiH uz lidera Slogu Simin Han od Olimpika, Veleža, Zvijezde i Orašja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije