Fudbal

"Bordo" tim ostao na vrhu

"Bordo" tim ostao na vrhu
"Bordo" tim ostao na vrhu

Sarajevski 105. vječiti derbi u rezultatskom smislu nije donio ništa. Meč je završen 0:0, što znači da će se o novom vlasniku šampionske titule odlučivati u predstojeća dva kola.

Miroljubivim ishodom u 28. kolu BH telekom Premijer lige na "Koševu" nešto zadovoljnije ipak može biti domaće Sarajevo, jer su zadržali prvo mjesto.

"Bila je tvrda utakmica, bez velikih šansi, ali mislim da su gledaoci ipak mogli uživati u nekim atraktivnim potezima. Nedostajao je pogodak da se otvori i da se igrači opuste. Možemo biti zadovoljni bodom u jednom izuzetno teškom susretu. Najvažnije je da smo ostali na prvom mjestu na tabeli", smatra Dženan Uščuplić, šef stručnog štaba "bordo" tima.

Nezadovoljni ishodom nisu ni u taboru Željezničara. Ostali su na bod zaostatka, gotovo sigurno osigurali Evropu, a od borbe za trofej ne namjeravaju odustati. 

"Ovo nije kraj nadanja i kraj sezone. Imamo još dvije utakmice, pa ćemo vidjeti šta će se dogoditi do kraja. Teško je bilo šta predvidjeti jer Sarajevu neće biti lako protiv Viteza", rekao je trener Željezničara Milomir Odović.

Uščuplić tvrdi da njegov tim nije pod dodatnim opterećenjem uoči predstojeće dvije utakmice.

"Veoma važan meč za nas je onaj sa Vitezom koji se bori za opstanak, ali ništa manje bitni nisu bili ni svi prethodni susreti. Svaka utakmica je teška", dodao je trener Sarajeva.

Za napadača "Želje" Zorana Kokota ovo je bio prvi derbi.

"Sjajan je bio taj osjećaj, odlična atmosfera, i šteta je što nismo uspjeli sve to začiniti golom i, naravno, pobjedom. Sarajevo je ostalo bod ispred nas, ali nismo i nećemo odustati od titule dok postoji i najmanja nada", tvrdi Kokot.

Najveću bh. utakmicu sa tribina je pratilo više od 20.000 navijača, a izuzme li se prekomjerna upotreba pirotehnike, veći incidenti nisu zabilježeni.

U narednom kolu 23. maja sastaju se: Borac - Drina, Vitez - Sarajevo, Zvijezda - Velež, Željezničar - Travnik, Zrinjski - Olimpic, Sloboda - Mladost, Radnik - Čelik, Slavija - Široki Brijeg.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije