Fudbal

"Bordo tim" želi duplu krunu

"Bordo tim" želi duplu krunu
"Bordo tim" želi duplu krunu

Možemo ne samo odbraniti titulu u Kupu Bosne i Hercegovine, već i osvojiti duplu krunu, smatra Haris Duljević, kapiten Sarajeva.

Osim trenutnog drugog mjesta na tabeli sa samo dva boda zaostatka za liderom Širokim Brijegom, na "Koševu" se u proljećnom dijelu sezone uzdaju i u nešto povoljniji raspored BH telekom Premijer lige.

"Znamo da nas čeka jako puno posla. Treba što kvalitetnije odraditi pripreme jer i konkurenti sigurno ne gaje puno manje ambicije od nas. Međutim, jedna od naših prednosti je što nam u drugoj polusezoni upravo u goste dolaze najveći rivali Široki Brijeg, Borac, Željezničar i aktuelni šampion Zrinjski. Moramo iskoristiti tu činjenicu", istakao je Duljević.

Izabranici trenera Mehe Kodre na odmoru će biti do sredine januara kada će odraditi pripreme u svom gradu, Hercegovini te najvjerovatnije i izvan bh. granica.

"Dobre igre dolaze kao rezultat napornog rada. Svi u ekipi moramo biti maksimalno skoncentrisani i posvetiti se poslu u pripremnom dijelu. U tom slučaju uspjeh ne bi trebalo da izostane", zaključio je Duljević.

Njihov vječiti gradski rival Željezničar zimu je dočekao na solidnom četvrtom mjestu, sa 30 osvojenih bodova. Klupu "plavih" u međuvremenu od Admira Adžema preuzeo je Almir Memić, koji nije nepoznanica za igrače s obzirom na to da je dugogodišnji član stručnog štaba.

"Neće biti teško naviknuti se na promjenu trenera. Memić je dugo uz ekipu, kao pomoćni trener učestvovao je i u osvajanju titula. Dobro poznaje situaciju i igrače. Posjeduje iskustvo i sigurno će pomoći da ostvarimo svoje namjere", rekao je Marijan Antolović, golman Željezničara.

A cilj tima sa "Grbavice" je jasan. Čuvar mreže kaže da je izlazak na evropsku scenu minimum ispod kojeg ne smiju otići.

"Cilj nam je izlazak na jedno od evropskih takmičenja, što realno smatram da možemo. Već smo osvojili dovoljan broj bodova iako naša igra nije bila najuvjerljivija. Imamo prostora za napredak i ako ga postignemo vjerujem da neće biti problema u nastavku sezone. Ne odustajemo naravno od trofeja, ali Evropa je minimum. Na dobrom smo putu da to i ostvarimo", pojasnio je Antolović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije