Fudbal

Brašanac: Nema predaje

Brašanac: Nema predaje
Brašanac: Nema predaje

Fudbaleri Partizana put među 32 najbolje ekipe u Ligi Evrope tržiće kroz Grupu L, gdje će im protivnici biti Atletik Bilbao, AZ Alkmar i Augzburg.

Žrijeb u Monaku nije bio previše naklonjen "crno-bijelima", koji su do grupne faze drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja došli nakon što su eliminisani u plej-ofu Lige šampiona od BATE Borisova. Ovo će biti sedmo učešće Partizana u grupnoj fazi Ligi Evrope, a uz to su dva puta igrali i u grupnoj fazi Lige šampiona u posljednjih 14 godina. Najviše uspjeha imali su u sezoni 2004/2005. kada su u tadašnjem Kupu UEFA eliminisani od CSKA iz Moskve u osmini finala.

Protivnici Partizana Bilbao i AZ su do grupne faze došli kroz kvalifikacije, dok je Augzburg kao peti u Njemačkoj prošle sezone izborio direktno učešće. Bilbao je zahvaljujući golovima u gostima eliminisao Žilinu pošto je bilo 2:3 u Slovačkoj, dok je 1:0 bilo za domaćina u Baksiji, dok se AZ napatio sa Astrom, koju je eliminisao sa ukupnih 4:3.

Darko Brašanac, fudbaler Partizana, poručuje da se "crno-bijeli" nikome neće skloniti sa puta i da ekipa Zorana Milinkovića ima kvalitet da osvoji bodove u drugom po važnosti takmičenju UEFA.

"Osim Bilbaoa, koji poznajem do tančina, ne znam kakvim igračkim kadrom trenutno raspolažu Holanđani i Nemci, ali znam da beleže dobre rezultate i igraju kvalitetno. Posledično tome, čekaju nas atraktivni rivali, maltene iz Liga petica, što mi je posebno drago. Biće dosta zanimljivog fudbala ove jeseni, naročito na našem stadionu", rekao je Brašanac za "Mocart".

Novopečeni reprezentativac Srbije oprezno prognozira šanse "parnog valjka" da prvi put poslije pomenute 2005. godine prezimi u Evropi i tako ponovi uspjeh ostvaren pod komandom Vladimira Vermezovića, ali je veliki optimista.

"Nikome se nećemo unapred predati, to je sigurno. Nadam se da ćemo zabeležiti prvu pobedu u grupnoj fazi nekog UEFA takmičenja, jer je čekamo još od onog trijumfa nad Šahtjorom u zimu 2009.", kazao je Brašanac i dodao:

"Smatram da ova generacija Partizanovih fudbalera ima kvalitet za takav podvig. A što se tiče prolaza dalje, polako. Nismo ni dosad postavljali bog zna kakve ciljeve, držimo se principa da idemo utakmicu po utakmicu, što nas je i dovelo dovde. Nadam se atraktivnim duelima i bodovima Partizana".

Velike ambicije ima Partizan u Ligi Evrope. Toliko velike da je po završetku žrijeba predsjednik Zoran Popović poručio da ekipa želi plasman u šesnaestinu finala.

"Dobili smo grupu po našoj meri! Iako je kristalno jasno da u Evropi ne postoje laki rivali i prosečne ekipe, mislim da može da se razmišlja i o proleću u Evropi. Žao nam je što nismo uspeli da uđemo u Ligu šampiona, u sredu veče smo bili utučeni, ali sada shvatamo da je i ovo veliki uspeh za nas", poručio je Popović, koji je dodao da mu nije bilo svejedno pred kraj žrijeba jer su "crno-bijeli" mogli da završe u grupi sa Totenhemom, Anderlehtom i Monakom:

"Iskreno, jesam malo strahovao. Ta grupa je zaista i maksimalno atkraktivna i paklena. Dobili smo, ipak, ovu grupu, moramo biti zadovoljni. Mislim da će utakmice sa Bilbaom biti pravi spektakl i u Beogradu i u Baskiji".

Mečevi grupne faze igraju se 17. septembra, 1. i 22. oktobra, 5. i 26. novembra i 10. decembra. Finale Lige Evrope ove sezone igra se u Bazelu 18. maja.

Božinov preskače Zvezdu

Valeri Božinov, napadač Partizana, hramljući je izašao sa terena u srijedu uveče još u prvom poluvremenu meča protiv BATE Borisova u revanš meču plej-ofa Lige šampiona i zbog povrede će po svemu sudeći preskočiti "vječiti derbi" protiv Crvene zvezde. Napadač će pauzirati tri nedjelje i propustiće naredna tri prvenstvena meča, i to protiv OFK Beograda, Rada i Zvezde.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije