Fudbal

"Brdo" preokreta u Dortmundu, Milan lako sa Ludogorecom

"Brdo" preokreta u Dortmundu, Milan lako sa Ludogorecom
Foto: Tanjug | "Brdo" preokreta u Dortmundu, Milan lako sa Ludogorecom

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda nakon preokreta savladali su Atalantu sa 3:2 na domaćem terenu u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope.

Borusija je došla u prednost golom Širlea u 30. minutu. U 51. izjednačio je Iličić, koji pogađa i pet minuta kasnije za preokret. Međutim, tu nije bio kraj. Milionere u igru vraća Batsujaši u 65. minutu. Preokret i pobjedu Borusiji donosi isti igrač u prvom minutu sudijskog vremena.

Pobjedu je u prvoj utakmici ostvario i Milan na gostovanju Ludogorecu. Italijani su poprilično lako došli do 3:0 i tako se našli na pragu naredne runde. Kutrone je pogodio za 1:0 u 45. minutu. Rodrigez je u 64. povećao na 2:0 sa bijele tačke, a u drugom minutu sudijske nadoknade konačan rezultat postavlja Borini.

Istim rezultatom slavio je i Marsej kod kuće protiv portugalske Brage. Francuzi su već u četvrtom minutu poveli golom Žermejna. On je duplirao prednost u 69. minutu, a konačnih 3:0 za Marsej postavlja Tauvin u 74. minutu.

Nica je na domaćem terenu ispustila veliku prednost protiv moskovske Lokomotive. Baloteli je u četvrtom minutu pogodio za 1:0. Super Mario je duplirao prednost Nice u 28. minutu sa jedanaesterca. Na 2:1 smanjio je Fernandez sa bijele tačke u 45. minutu. U 67. minutu Koli dobija crveni karton i ostavlja domaći tim sa igračem manje, što su Rusi znali da iskoriste. Fernandez samo dva minuta kasnije donosi izjednačenje gostima, a u 77. minutu donosi potpuni preokret svom timu i postavlja konačnih 2:3 za Moskovljane.

Arsenal se sa gostovanju Ostersundu vraća sa tri gola viška. U 13. minutu Monreal pogađa za 1:0, a Papađanopulos autogolom duplira prednost Topnika. Konačan rezultat postavio je Ezil u 58. minutu. Domaćini su imali priliku da ublaže poraz, ali je Peterson u 91. minutu promašio penal.

Ostale rezultate odigranih utakmica pogledajte na OVOM LINKU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije