Fudbal

Britanci tvrde da Džeko ostaje u Sitiju, Italijani ga sada sele u Juventus

Britanci tvrde da Džeko ostaje u Sitiju, Italijani ga sada sele u Juventus
Britanci tvrde da Džeko ostaje u Sitiju, Italijani ga sada sele u Juventus

LONDON - Britanski list "Manchester Evening News" piše da bi fudbaler Mančester Sitija i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko mogao produžiti ugovor s engleskim klubom, prenosi Anadolu Agency (AA).

List navodi da bh. napadač ima još godinu dana ugovora sa Sitijem, napominjući kako je trener Manuel Pelegrini zainteresovan da Džeku zadrži u klubu i narednih sezona.

Prema pisanju britanskih medija, uprava Sitija je spremna da produži ugovor sa Džekom koji, kako se navodi, ove sezone u svakoj utakmici pruža vrlo dobre partije.

"Edin Džeko će vjerovatno uskoro postići novi ugovor s Mančester Sitijem nakon što je ove sezone impresionirao trenera Pelegrinija", piše britanski list.

Takođe, isti list podsjeća da su za bh. fudbalera veliko interesovanje pokazali i Inter Milan, Arsenal, Roma i Monako, koji želi da ga dovedu u svoje redove od naredne sezone.

Direktor Intera Erik Tohir je ranije izjavio da se Džeko već nalazi na listi želja u tom klubu.

"Potpisaćemo ugovor sa Džekom ovoga ljeta i on će povećati naš evropski standard", kazao je Tohir.

Prema najnovijim informacijama u italijanskim medijima, Džeko bi karijeru mogao nastaviti u Juventusu, timu za koji bi od naredne sezone trebao nastupati njegov saigrač iz reprezentacije BiH Senad Lulić, fudbaler Lacija iz Rima, piše Anadolu Agency.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije