Fudbal

Bufon: O alternativama za Mundijal ne razmišljam

Bufon: O alternativama za Mundijal ne razmišljam
Foto: N.N. | Bufon: O alternativama za Mundijal ne razmišljam

Italijanski golman Đanluiđi Bufon uopšte ne želi da razmišlja o mogućnosti da se Italija ne plasira na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

’Azuri’ u petak od 20.45 gostuju u Švedskoj u prvoj utakmici UEFA baraža za plasman na Mundijal.

Revanš je na programu tri dana kasnije u Torinu.

“Moji saigrači i ja živimo za najveća dostignuća i ostvarenje tih ciljeva, koji su istovremeno i snovi iz djetinjstva. Dokle god mi oni daju entuzijazam i motivaciju da nastavljam, ja ću to činiti. Bez dileme, meč sa Švedskom će predstavljati veliku radost i uopšte ne želim da razmišljam o alternativama“, rekao je Bufon.

On će u januaru napuniti 40 godina i na kraju sezone će se penzionisati, ali se nada da će učestvovati na rekordnom, šestom Mundijalu u karijeri.

“Italija je redovna na svjetskim prvenstvima i moramo da damo sve od sebe kako bismo nastavili taj niz“.

Teško je zamisliti Svjetsko prvenstvo bez Italijana.

“Baraž je neobičan jer se dugo nismo našli u takvoj situaciji, a činjenica da igramo dvomeč sa Švedskom znači da je uzbuđenje veće. Samo jedna od dvije ekipe će dobiti ulaznicu za najveći turnir o kojem svi maštamo“.

Bufon je jedini igrač iz posljednje generacije ’Azura’ koja je igrala baraž – bilo je to davne 1997. protiv Rusije.

“Najvažnija utakmica sa Švedskom bila je na Evropskom prvenstvu 2004. Ne pamtim po dobrom taj susret, a iako smo remizirali, znali smo da su male šanse da se plasiramo dalje. Igrao sam protiv njih mnogo puta, ekipa su koju treba poštovati – čvrsti su, imaju kvalitetne fudbalere i uvijek igraju svoju igru. To znači da morate da pružite izuzetnu partiju da biste ih pobijedili“, zaključio je Bufon.

(b92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije