Fudbal

Bundesliga: Hamburg sve bliži opstanku


Bundesliga: Hamburg sve bliži opstanku
Bundesliga: Hamburg sve bliži opstanku

Ekipa za koju igra i Gojko Kačar je savladala Menhengladbah sa 3:1 i približila se opstanku u najjačoj ligi Njemačke

Gosti su prvi stigli u vođstvo. U 14. minutu je Džonson veoma lijepu akciju svog tima završio golom, a asistenciju je upisao brat Edena Azara Torgan. U 38. minutu je Hunt dobro centrirao iz kornera, Kleber je pogodio prečku, zatim je jedan od njegovih saigrača pogodi stativu, a izjednačujući gol je na kraju pripisan defanzivcu gostiju Hintergeru od koga se lopta odbila na putu ka golu i prevarila golmana Somera.

Samo tri minuta kasnije je uslijedio potpuni preokret. Golman Adler je ispucao loptu, odbrana Menhengladbaha je bila previše statična, lopta je prošla do Rudnevsa kome nije bilo teško da pogodi gol.

Iličević je u 80. minutu uvećao prednost, a konačana rezultat je postavio Rafael u 88. minutu. Gojko Kačar je na terenu proveo svega nekoliko minuta, jer je u igru ušao u 90. minutu.

Poslije ovog trijumfa Hamburg ima 26 bodova, šest manje od Verdera koji je prvi tim “ispod crte”, dok Borusija ima 32 boda, tri manje od Leverkuzena koji se nalazi na trećem mjestu koje vodi direktno u Ligu šampiona.

(N.N/V.Novosti)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije