Fudbal

Odović očekuje lagan revanš

Odović očekuje  lagan revanš
Odović očekuje lagan revanš

Na gostovanju u La Valeti smo stvorili realne pretpostavke da revanš u Sarajevu olakšamo što više, smatra Milomir Odović, šef stručnog štaba Željezničara.

Pobjeda protiv malteškog Balzana od 2:0 u prvoj utakmici prvog pretkola Lige Evrope ipak ne znači da će "plavi" u četvrtak na "Koševu" igrati opušteno. Od svojih pulena Odović očekuje još ozbiljniji i bolji pristup s obzirom na to da će im i uslovi za igru biti puno povoljniji.

"Na Malti smo igrali u uslovima koji nisu uobičajni za nas. Dnevni termin, visoka temperatura preko 30 stepeni i sparina nije nešto u čemu se mi dobro snalazimo. Ipak, pružili smo dobru utakmicu, pa je realno očekivati da ćemo u Sarajevu, pritom uz podršku naših navijača, biti još i bolji i konkretniji", smatra strateg ekipe "Želje", koja je jedina od tri bh. predstavnika u Ligi Evrope ove sezone ostvarila pozitivan rezultat u prvoj utakmici (Zrinjski - Širak 0:2, Olimpic - Spartak 1:1).

On dodaje da je prvi dio utakmice na Malti igra koju bi volio gledati i u nastavku sezone. Tim sa "Grbavice" već nakon prvih deset minuta golovima Riada Bajića riješio je pitanje pobjednika.

"Bilo je dobro, posebno u prvom poluvremenu. Sačuvali smo neke igrače koji koji su bili roviti, a istovremeno smo ostvarili pobjedu bez primljenog gola. Imamo realne šanse da u drugo pretkolo prođemo bez većih problema, ali nećemo se opustiti", smatra Odović.

Iskusni veznjak Zoran Kokot takođe očekuje nešto lakši revanš. Nada se da će i pred domaćom publikom samo potvrditi ulogu favorita.

"Pokazali smo da smo kvalitetniji od Balzana i siguran sam da i na 'Koševu' nećemo dozvoliti bilo kakvo iznenađenje. Znamo da svi igraju danas fudbal, bićemo oprezni i nećemo se opuštati. Istrčaćemo u najjačem sastavu da ovjerimo prolaz u naredni krug", očekuje Kokot pred uzvrat, koji se igra u četvrtak od 21.15.

A aktuelni šampion i predstavnik BiH u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, tim Sarajeva, pretrpio je prvi poraz na pripremama pred ogled sa Lehom. Iako su poveli, od Rijeke su na kraju savladani rezultatom 1:3.

"Odigrali smo dva potpuno različita poluvremena. U prvom poluvremenu smo bili kvalitetni u defanzivi, i to je plus uoči susreta sa Lehom, koji je dosta agresivna ekipa i igra na granici faula. Bez obzira na poraz, meč sa Rijekom bio je odličan test za nas", smatra Dženan Uščuplić, čiji tim pripreme u Sloveniji završava sutrašnjom utakmicom protiv ukrajinske Poltave.

Susret Sarajevo - Leh igra se 14. jula.

Maribor želi Bajića

Riad Bajić, dvostruki strijelac u pobjedi na Malti, ovog ljeta vjerovatno će napustiti "Grbavicu". Među klubovima koji su zainteresovani za jednog od najboljih strijelaca BH Telecom Premijer lige je i Maribor. "Viole" su navodno već poslale svoju ponudu, a dogovor bi trebalo da uslijedi u narednim danima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije