Fudbal

Ćavi prelazi u Al Sad na tri godine

Ćavi prelazi u Al Sad na tri godine
Ćavi prelazi u Al Sad na tri godine

MADRID - Jedna od najvećih zvijezda Barselone Ćavi u četvrtak će zvanično saopštiti da napušta klub u kojem je od 11. godine, kako bi se pridružio katarskom Al Sadu, prenio je Rojters.

Tridesetpetogodišni Ćavi, jedan od ključnih igrača katalonskog tima, sa kojim je osvojio tri Lige šampiona, osam titula prvaka Španije i preko 20 drugih trofeja, potpisaće za Al Sad trogodišnji ugovor, potvrdio je njegov menadžer Ivan Koreča.
On će tako krenuti stopama svog bivšeg reprezentativnog kolege Raula, koji je za katarski klub igrao od 2012. do 2014.
Ćavi će takođe raditi za katarsku Fudbalsku akademiju, a biće i ambasador te zemlje na Mundijalu 2022, rekao je njegov menadžer.
Koreča, međutim, nije želieo da komentariše navode medija po kojia će Ćavi godišnje zarađivati deset miliona evra.
Ćavi je jedan od najtrofejnijih fudbalera svih vremena, tipičan predstavnik čuvenog "tika-taka" mehanizma, koji je Barseloni, ali i španskoj fudbalskoj reprezentaciji donio ogroman uspjeh.
Barselonini igrači su zajedno sa Ćavijem bili okosnica španskog tima koji je dominirao Evropom i svijetom u periodu od 2008. do 2012, kada su osvojili titulu prvaka svijeta i dva trofeja šampiona Evrope.
Ćavi će posljednji put iigrati na "Kamp Nou" u subotu protiv Deportiva, a očekuje se da će ga publika pozdraviti na veličanstveni način.
Ćavi bi mogao da osvoji još dvije titule za Barselonu - svoju četvrtu Ligu šampiona u finalu protiv Juventusa 6. juna, a nedjelju dana ranije i Kup kralja protiv Atletik Bilbaoa.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije