Fudbal

Čelik prvi domaćin

Čelik prvi domaćin
Čelik prvi domaćin

Čelik će protiv Sarajeva biti domaćin prve utakmice finala Kupa Bosne i Hercegovine u fudbalu, odlučeno je voljom juče obavljenog žrijeba.

Prvi susret na rasporedu je u srijedu, 7. maja, na stadionu "Bilino polje" u Zenici, dok je revanš sedam dana kasnije na "Koševu". "Bordo tim" uputio je zahtjev da se uzvrat umjesto 14, igra 17. maja o čemu će konačnu odluku donijeti Takmičarska komisija N/FS BiH na narednoj sjednici.

"Sva ulaganja koja je Sarajevo imalo ove zime daju im ulogu favorita. Međutim, favoriti uvijek ne pobjeđuju, posebno u Kupu. Već 17 godina čekamo jedan trofej", kaže Alija Porča, direktor Čelika. Određeni su i domaćini para najmasovnijeg takmičenja u ženskoj konkurenciji. Fudbalerke SFK 2000, 7. maja u Sarajevu dočekuju Banjaluku, a revanš je 17. maja u Banjaluci. Prvi susret finala omladinskog kupa između Zrinjskog i Željezničara igra se 7. maja u Mostaru, a uzvrat deset dana poslije u Sarajevu. U futsalu će Ugljevik biti prvi domaćin Tangu 3. maja, dok sedam dana poslije odluka pada u Istočnom Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije