Fudbal

Čelik rasterećen u Sarajevu

Čelik rasterećen u Sarajevu
Čelik rasterećen u Sarajevu

Može li Čelik srušiti neugodnu tradiciju i nakon 28 godina ubilježiti prvu pobjedu na "Koševu" ili će Sarajevo dobrom igrom konačno uvezati dva trijumfa ovog proljeća, pitanje je na koje će odgovor dati večerašnja uvodna utakmica 22. kola BH Telecom Premijer lige.

Zeničani su pobjedom nad Mladosti u prošlom kolu napravili krupan korak ka "mirnijoj luci", pa protiv svog najvećeg rivala mogu igrati nešto rasterećenije. Ipak, nadaju se barem bodu, odnosno reprizi prve ovosezonske utakmice završene rezultatom 1:1, što bi značilo nastavak njihovih dobrih partija ovog proljeća na gostovanjima.

"Sarajevo je favorit. Imaju velike ciljeve, igraju pred svojim navijačima, ali to nikako ne znači da mi dolazimo da se predamo. Naprotiv, želimo se nadigravati, na posljednjim smo gostovanjima pokazali karakter i ako budemo bolje sreće nego u 'Vrapčićima', možemo se nadati ispunjavanju cilja, a to je da ostanemo neporaženi", kaže Elvedin Beganović, pomoćni trener Čelika.

Osim konkurenata za vrh, ekipi Sarajeva za petama su i navijači. Više puta najavili su otkazivanje podrške, čak su i očitali lekciju igračima, kojima sigurno ne bi lako oprostili novi loš rezultat, posebno u meču sa starim rivalom iz Zenice.

"Pritisak? Mi imamo pritisak od prvog kola i to nam ne predstavlja problem. Znamo da moramo pobijediti u svim utakmicama, jer igramo u klubu sa visokim ambicijama. Cilj je titula", kazao je napadač Leon Benko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije