Fudbal

Čelsi poslije preokreta savladao Liverpul

Čelsi poslije preokreta savladao Liverpul
Čelsi poslije preokreta savladao Liverpul

LIVERPUL - Fudbaleri Čelsija pobijedili su danas u gostima Liverpul sa 2:1 (1:1) u prvom meču 11. kola engleske Premijer lige.

Novu pobjedu  Čelsiju donijeli su Geri Kejhil u 14. i Dijego Kosta u 67, dok je jedini strijelac za Liverpul bio Emre Čan u 9. minutu.

Liverpul je od starta krenuo silovito i poveo golom Emrea Čana. Nijemac je šutirao sa oko 20 metara, lopta je zakačila štopera gostiju Gerija Kejhila i prevarila golmana Tiba Kurtou.

Kejhil je samo pet minuta opet bio u centru pažnje, ali je ovoga puta loptu poslao u mrežu Liverpula. Nakon prekida, nastao je karambol u kaznenom prostoru domaćeg tima, u kome se najbolje snašao Kejhil i donio izjednačenje.

Izabranici menadžera Žozea Murinja poslije toga imali su inicijativu, ali su Eden Azar i Dijego Kosta nisu bili precizni.

Trenutak odluke dogodio se u 67. minutu kada je Kosta postigao 10 gol u sezoni i izjednačio se na prvom mjestu liste strijelaca Premijer lige sa Serhiom Aguerom.

Čelsi se ovom pobjedom "odlijepio" na tabeli engleskog šampionata, dok je Liverpul zabilježio drugi poraz u prethodne tri utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije