Fudbal

Čelsijev bunker neprobojan

Čelsijev bunker neprobojan
Čelsijev bunker neprobojan

Zaustavili smo Atletiko. Htjeli smo da pobijedimo s 5:0, ali nije išlo, rekao je Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, nakon bunkera koji su "plavci" demonstrirali u prvom meču polufinala Lige šampiona (0:0).

Iako se moglo pretpostaviti da će Portugalac na "Visente Kalderonu" više misliti o tome kako da sačuva mrežu nego da postigne pogodak, malo ko je očekivao da će Čelsi parkirati autobus pred golom. Svih 90 minuta "plavci" su se branili i pitanje finaliste biće odlučeno u srijedu (30. aprila) na "Stamford Bridžu".

"Nisam želio ovaj rezultat prije početka meča, ali nisam želio ni gol zaostatka pred revanš. Rezultat 0:0 u prvom meču nije pozitivan za goste, ali nije ni loš", izjavio je Murinjo, koji smatra da je njegov tim izazvao frustraciju u igri rivala, iako je obično Atletiko taj koji nervira protivnika:

"Moj tim je odigrao solidan meč. Igrali smo na način koji je iritirao 'jorgandžije'. Atletiko je pobijedio Milan i 'Barsu', dok smo mi uspjeli da kontrolišemo utakmicu."

Koliko je domaćin bio dominantan u ovom susretu, govori podatak da je čak 26 puta šutirao prema golu protivnika, dok su "plavci" u rijetkim izletima ka golu Atletika šutirali samo pet puta.

"Bila je ovo teška utakmica u kojoj niko nije mogao da stekne vođstvo. Oni imaju prednost ovim remijem, ali pobjednik u revanšu ide u finale", rekao je Dijego Simeone, trener Atletika, čiji tim i pored dominacije nije uspio da stvori niti jednu stoodstotnu priliku.

Gabi, kapiten "jorgandžija", razočaran je remijem, ali ističe da je pitanje konačnog pobjednika daleko od riješenog.

"Željeli smo pobjedu od starta do kraja meča. Znali smo da neće lako primiti gol. Na kraju smo završili sa gorkim ukusom u ustima pred revanš. Nismo zadovoljni, ali sve je i dalje otvoreno", kazao je Gabi, koji će zbog žutih kartona propustiti revanš meč u Londonu.

Oslabljen će biti i domaćin pošto Murinjo neće moći da računa na Petra Čeha i Džona Terija, koji su se povrijedili u Madridu. Čeh je iščašio rame padom na Raula Garsiju već u 18. minutu utakmice, dok je Teri petnaestak minuta prije kraja iskrenuo skočni zglob nagazivši Dijega Kostu i mogao bi da bude spreman tek za eventualno finale elitnog takmičenja.

"Sezona je gotova za Čeha. Ne pitajte me za detalje, gotova je. A za Terija, moramo zbog njega stići do finala da bi igrao", jasan je bio Žoze Murinjo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije