Fudbal

Čelzi prošao dalje, Siti ponovo u trci

Čelzi prošao dalje, Siti ponovo u trci
Čelzi prošao dalje, Siti ponovo u trci

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Bajern rezultatom 3:2 u petom kolu grupe E Lige šampiona i tako sačuvali šanse za prolaz u narednu fazu takmičenja.

Ovom pobjedom tim Manuela Pelegrinija izbio je na drugo mjesto u grupi, ispred Rome koja je u ranije odigranom meču remizirala u Moskvi sa CSKA.

Mančester Siti je u duelu sa Bajernom prvi došao u vođstvo, golom Aguera iz penala u 21. minutu susreta. "Građani" nisu uspjeli kapitalizovati prednost igrača više i Bavarci najprije preko Ćabija Alonsa dolaze do izjednačenja a potom golom Levandovskog i do prednosti od 2:1. Međutim, finiš utakmice pripao je Agueru, koji je sa još dva gola u samom finišu meča došao do het-trika, a svoju ekipu vratio u trku za narednu fazu takmičenja.

U drugom susretu iste grupe, CSKA i Roma su remizirali u Moskvi (1:1), piše RTRS.

Grupa F donijela je očekivane pobjede Pari Sen Žermena i Barselone. Tim Luisa Enrikea je slavio u Nikoziji protiv APOEL-a sa 4:0. Lionel Mesi je junak utakmice,ali i čitavog kola jer je golom u 38. minutu meča postao najbolji strijelac u istoriji Lige šampiona, da bi sa još dva gola postavio težak zadatak prvom pratiocu, Kristijanu Ronaldu.

Čelzi je u grupi G izborio prolaz u nokaut fazu. "Plavci" su sa 5:0 deklasirali Šalke u Gelzenkihenu i tako najavili najviše domete u ovogodišnjem izdanju takmičenja.

U prvom meču grupe H Porto je slavio na gostovanju kod BATE Borisova sa 3:0, dok je Šahtjor poražen kod kuće od Atletik Bilbaa sa 1:0. Porto je u narednoj fazi, a trijumf španskog kluba u Ukrajini dodatno je zakomplikovao situaciju oko drugog učenika nokaut faze.

Rezultati utakmica petog kola Lige šampiona:

Grupa E

CSKA - Roma 1:1

Mančester siti - Bajern Minhen 3:2

Grupa F

APOEL - Barselona 0:4

Pari Sen Žermen - Ajaks 3:1

Grupa G

Šalke - Čelzi 0:5

Sporting - Maribor

Grupa H

BATE Borisov - Porto 0:3

Šahtjor - Atletik Bilbao 0:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije