Fudbal

Četvrti remi, trijumf "leoparda"

Četvrti remi, trijumf  "leoparda"
Četvrti remi, trijumf "leoparda"

Fudbaleri reprezentacije Obale Slonovae, aktuelnog šampiona afrikog kontinenta, nisu uspjeli da savladaju selekciju Togoa u premijernom meu Grupe C Kupa afrikih nacija, što je etvrti remi u prvih pet odigranih susreta na turniru.

Rezultat poslije 90 minuta je bio 0:0, a može se reći da su "slonovi" dobro prošli jer su Togoanci tokom mea propustili dvije dobre prilike preko veziste Standarda iz Liježa Matjea Dosevija.

Jedinu ozbiljniju šansu za Obalu Slonovae imao je desni bek PSŽa Serž Orije, ali se mreža golmana Kosi Agase nije zatresla. U drugom meu C grupe Kongo je 1:0 slavio protiv Maroka, a strijelac jedinog gola na utakmici bio je Herve Kage u 55. minutu. Kongoanci su od 81. minuta igrali bez Lomalise Mutambale, koji je dobio drugi žuti karton, ali su uspjeli da izdrže do kraja. Popularni "leopardi" su tako osvojili tri boda samo tri dana nakon što su bojkotovali trening, u znak protesta zbog neisplaćenih premija za treće mjesto na prethodnom KAN u Ekvatorijalnoj Gvineji 2015, kao i zbog umanjenih bonusa za aktuelno takmienje. Sutra se igraju meevi drugog kola u Grupi A, gdje se sataju Gabon i Burkina Faso (17 časova), odnosno Kamerun i Gvineja Bisao (20).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije