Fudbal

Cijeli tim stao na gol, a Levandovski ipak zabio

Cijeli tim stao na gol, a Levandovski ipak zabio
Foto: Twitter | Cijeli tim stao na gol, a Levandovski ipak zabio

Robert Levandovski odigrao je istorijsku utakmicu za Poljsku protiv Jermenije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo naredne godine u Rusiji.

Poljaci su pobijedili 6:1. Levandovski je zabio het-trik, a već je drugim pogotkom na utakmici postao najbolji strijelac u istoriji poljske reprezentacije.

Ali drugim pogotkom najbolje je pokazao svoj kvalitet kada je zabio sa šest metara iz slobodnog udarca, nakon što je na gol liniju stalo čak deset igrača protivničkog tima.

Poljska je povela u drugom minutu golom Grosickog sa desetak metara, nakon brze akcije i ubačaja s desnog boka. U 18. minutu Levandovski je sjajno pogodio iz slobodnog udarca na 18 metara, a sedam minuta kasnije zabio je gol desetorici.

U 39. minuti Jermenci su smanjili golom Hambardzumijana na asistenciju Mkhitarijana. Na početku drugog dijela Blaščikovski je donio Poljacima 4:1, a u 64. Levandovski je zabio svoj treći gol na utakmici. Volski je u 89. zabio za 1:6.

Levandovski je s 50 golova na vrhu vječne liste strijelaca poljske reprezentacije.

Poljska kolo prije kraja kvalifikacija ima 22 boda i gotovo sigurno ide na SP jer Crna Gora i Danska imaju šest bodova manje, a večeras igraju međusobni derbi. Crnogorce u posljednjem kolu čeka okršaj s Poljskom, a Dance s već otpisanom Rumunijom.

Pogledajte rijetko viđen gol.

(index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije