Fudbal

Čile u finalu, Bravo odbranio sve penale

Čile u finalu, Bravo odbranio sve penale
Foto: Ilustracija | Čile u polufinalu, Bravo odbranio sve penale

Fudbaleri Čilea plasirali su se u finale Kupa Konfederacija pošto su u polufinalnom meču protiv Portugala slavili nakon izvođenja jedanaesteraca sa 3:0, a heroj pobjedničkog tima bio je golman Klaudio Bravo, koji je odbranio sva tri penala prvaka Evrope.

U regularnom toku meča nije bilo golova.

Iako nismo imali prilike da vidimo golove, meč je ipak bio veoma interesantnan i obilovao je šansama za pogotke – oba tima su imala po 15 šuteva na gol protivnika, a nešto više je u svom posjedu loptu imala ekipa Čilea.

U produžecima tempo je očekivano opao, budući da su oba tima bila više koncentrisana na čuvanje rezultata, ali je neposredno pred kraj drugog produžetka viđena velika prilika za Čile da stigne do vođstva i veoma izvjesne pobjede.

Tokom istog napada Čile je prvo pogodio stativu poslije udarca Artura Vidala, a zatim je na odbijenu loptu naletio Martin Rodrigez i šutirao, ali je lopta pogodila tek prečku praznog gola golmana Patrisija.

U penal-seriji strijelci za južnoamerički sastav bili su redom Arturo Vidal, Čarls Arangis i Aleksis Sančez, dok su kod Portugalaca penale promašili Rikardo Kvarežma, Mutinjo i Nani.

U finalnom meču, koji je na programu u nedjelju popodne u Sankt Petersburgu, Čileanci će se suočiti sa boljim timom iz drugog polufinalnog duela Njemačka – Meksiko. Drugi polufinalni duel igraće se u četvrtak Sočiju.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije