Fudbal

Cirkus u BiH: Svi na stadionu znali da će se golman "povrijediti"

Cirkus u BiH: Svi na stadionu znali da će se golman "povrijediti"
Foto: Dailymotion Printscreen | Cirkus u BiH: Svi na stadionu znali da će se golman povrijediti

Pravi cirkus događa se na utakmicama Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine.

Naime, Nogometni/Fudbalski savez BiH odlučio je da svaki tim od prvog minuta mora na terenu imati najmanje trojicu igrača mlađih od 21 godine. Klubovi, pak, žele takmičenje igrati s iskusnijim igračima pa su tako mladiće treneri vadili iz igre već u prvoj minuti i mijenjali ih starijim igračima.

N/FSBiH stao je u kraj tome tako što je donio pravilo da ako igrač do 21 godine izlazi u prvom poluvremenu, smije ga zamijeniti samo igrač koji takođe nije stariji od 21 godine.

U Slavenu iz Živinica su pronašli rupu u zakonu. Pravilo se odnosi na igrače, ali ne i na golmane. Tako su prvo protiv Veleža naredili golmanu mlađem od 21 godine da se povrijedi u prvoj minuti, a kada je on to odbio u sljedećoj utakmici prebačen je na tribine.

Nakon toga protiv Viteza su predstavili novi trik - na gol su stavili U-21 igrača čiji je zadatak bio da se povrijedi što je prije moguće kako bi na gol stao iskusni golman.

Svi na tribinama su čekali kada će igrač na golu odglumiti povredu, a to se dogodilo već u njegovom prvom kontaktu s loptom, piše index.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Video

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije