Fudbal

Crvena zvezda bez pobjede protiv Radničkog u Nišu

Crvena zvezda bez pobjede protiv Radničkog u Nišu
Crvena zvezda bez pobjede protiv Radničkog u Nišu

NIŠ - Fudbaleri Crvene zvezde igrali su danas u Nišu protiv ekipe domaćeg Radničkog neriješeno 0:0, u preostaloj utakmici 16. kola Superlige Srbije.

Aktuelni šampion je propustio priliku da iskoristi kiks vodećeg Partizana na startu proljećnog dijela sezone i priđe mu na četiri boda zaostatka.

Kako su crveno-bijeli igrali može se reći da su još i dobro prošli, jer su Nišlije u prvom poluvremenu imale inicijativu i malo je nedostajalo da steknu barem gol prednosti.

Lakić-Pešić je iz blizine imao veliku priliku da zatrese mrežu, pokušao je i Marjanović da savlada golmana Beograđana Slobodana Rajkovića, ali je oba puta novi kapiten Zvezde izvanredno intervenisao.

U prvih 45 minuta igralo se žustro i otvoreno, Radnički nije respektovao favorita, bio je konkretniji i agilniji, pa je odbrana crveno-bijelih bila na iskušenjima.

Crvena zvezda je u nastavak utakmice ušla nešto agresivnije. Zaustavila je nalete Nišlija, a istovremeno pokušavala da stigne do dragocjenog pogotka, pa je i protivnički golman Borjan imao više posla.

Ozbiljnije su priprijetili Stojanović, Parker, Ristić i posebno Savićević, ali je sve djelovalo stihijski, pa je domaćin odolio pritisku i zasluženo izborio značajan bod u borbi za bijeg sa dna tabele.

U prisustvu oko 5.000 gledalaca na "Čairu" crveno-bijeli nisu ispunili očekivanja i "mršavim" remijem "anulirali" kiks Partizana u subotu protiv Voždovca u Humskoj (3:3), pa su ostali na minus šest bodova u odnosu na lidera šampionata.

Odigrano u subotu: Partizan - Voždovac 3:3, Čukarički - Napredak 1:0, Donji Srem - Borac 0:1, Mladost - Jagodina 2:3, OFK Beograd - Vojvodina 0:0, Rad - Novi Pazar 1:0, Radnički Kragujevac - Spartak 1:0.

U utakmicama 17. kola sljedeće subote igraju: Partizan - Radnički Niš, Voždovac - Donji Srem, Borac - rad, Novi Pazar - Čukarički, Napredak - Radnički Kragujevac, Spartak - OFK Beograd, Vojvodina - Mladost i Jagodina - Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije