Fudbal

Crvena zvezda pred krunisanjem

Crvena zvezda pred krunisanjem
Crvena zvezda pred krunisanjem

Fudbaleri Crvene zvezde pet kola prije kraja prvenstva Srbije korak su do titule pošto su u 25. kolu savladali Radnički iz Niša sa 2:0, dok je Partizan poražen od Napretka s 0:2. "Crveno-bijeli" su došli do 15. uzastopne pobjede i imaju šest bodova više od aktuelnog prvaka.

"Bilo nam je teže da igramo zbog imperativa pobede. Nismo odigrali dobro kao u nekim ranijim mečevima, pravili smo greške. Nekoliko rupa u našoj odbrani je Radnički mogao da iskoristi, ali nije. Lakše nam je sada kada pred derbi imamo ovoliku prednost", rekao je Slaviša Stojanović, trener Zvezde.

"Vječiti derbi" na programu je za vikend, a domaćinu Partizanu to će biti posljednja prilika da se vrati u trku za titulu. Osim derbija čelnike Zvezde očekuje borba i za licencu za međunarodna takmičenja, a sastanku u Nionu sa čelnicima UEFA prisustvovao je i Zoran Laković, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije (FSS). Laković je pomogao čelnicima Zvezde da predstave plan i program vraćanja duga i ukoliko isti bude prihvaćen, "crveno-bijeli" će u maju morati da isplati sva dugovanja. B92 piše da će Zvezda do 17. maja morati da izmiri dug od 3,2 miliona evra.

Rezultati: Vojvodina - OFK Beograd 2:0, Donji Srem - Novi Pazar 2:1, Javor - Sloboda 0:1, Napredak - Partizan 2:0, Spartak - Radnički 1923 0:0, Voždovac - Čukarički 2:0, Crvena zvezda - Radnički Niš 2:0, Jagodina - Rad 3:1. Poredak: Crvena zvezda 62, Partizan 56, Čukarički 41...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije