Fudbal

Ćurčić: Da ne verujem u plasman na EP ne bih bio selektor

Ćurčić: Da ne verujem u plasman na EP ne bih bio selektor
Ćurčić: Da ne verujem u plasman na EP ne bih bio selektor

BEOGRAD - Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da ne bi prihvatio ponudu rukovodstva FSS da ne vjeruje u plasman na šampionat Evrope u Francuskoj.

"Prija mi poverenje, to je velika čast, ali i obaveza. Situacija je teška, imamo veliki bodovni zadatak, ali još 15 bodova je u igri i moramo pozitivno da gledamo. Hrabrosti mi ne nedostaje, ali dok postoji šansa treba verovati. Izvesno, naredna dva gostovanja, protiv Portugalije i Danske odrediće naš put. Možda je i bolje što ćemo igrati u gostima, jer je pritisak na domaćinu", izjavio je Ćurčić na promociji u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi.

Dodao je da će insistirati da u timu vlada porodična atmosfera.

"Imamo kvalitetne pojedince, ali neću da kažem da nemamo tim, već samo da nemamo rezultate. Sujeti nema mesta, ne sme da se postavlja pitanja da li se igra minut, dva ili pet, već da se bude u službi tima. Ne smemo nijednog igrača da se odreknemo, ali u timu mora da vlada porodična atmosfera", istakao je Ćurčić sa jasnom aluzijom na "slučaj Filip Đorđević", pošto je navodno napadač Lacija rekao da neće da dolazi da bi igrao minut ili dva.

Najavio je razgovore s Nemanjom Vidićom, Nevenom Subotićem i Ademom Ljajićem.

"Suvišno je da pričam o Vidićevim kvalitetima, on može da nam pomogne i u ljudskom i u igračkom smislu, dokazao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi, ali ima još do marta. Što se tiče Subotića i Ljajića, potpredsednik Savo Milošević i ja ćemo razgovarati sa njima i videćemo u čemu je problem", kaže on.

Prema njegovim riječima, ne može da stoji tvrdnja da u reprezentaciji vlada loša atmosfera.

"I do mene su stizale te priče, ali lično sam se uverio da nije tako. Posle razgovora sa igračima shvatio sam o kakvoj se grupi radi. Nije bilo nesuglasica, ali normalno je da posle loših rezultata atmosfera bude malo poljuljana. Ako svi budemo usmereni ka jednom cilju, rezultat neće izostati", tvrdi on.

Ćurčić nije hteo da analizira rad prethodnika Dika Advokata.

"Ne želim da govorim da li je Advokat mogao više, znam da je dao sve od sebe, ali rezultat kreira sve", zaključio je Ćurčić i poručio da će njegov nasljednik na mjestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima.

Podsjećanja radi, Ćurčić je na sjednici Izvršnog odbora FSS imenovan za selektora do šampionata svijeta u Rusiji 2018.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije