Fudbal

Dejan - Rambo Petković odigrao posljednji meč: Dirljivi oproštaj velikog majstora (Video, Foto)

Dejan - Rambo Petković odigrao posljednji meč: Dirljivi oproštaj  velikog majstora (Video, Foto)
Dejan - Rambo Petković odigrao posljednji meč: Dirljivi oproštaj velikog majstora (Video, Foto)

Srpski fudbaler Dejan - Rambo Petković odigrao je posljednju takmičarsku utakmicu za Flamengo i specijalno za njegov oproštaj od "crno-crvenih" čitav stadion je poprimio boje zastave Srbije, a ovacije nisu prestajale ni poslije meča sa Korintijansom (1:1).

Petković je pred početak meča dobio veliki aplauz saigrača, među njima i Ronaldinja, koji je svojevremeno bio proglašen za najboljeg na svijetu.

"Bila je to fenomenalna scena. Momenat prepun emocija, baš kao i ovaj prelepi grad. Ovacije publike koja je na nogama su priča za sebe, ali ona promena koreografije sa mojim imenom, promena pozadine na kojoj je prvo srpska trobojka, a potom boje Flamenga, to je bilo zaista dirljivo. Stvarno me ganuo taj gest publike, ali morao sam da se suzdržim od emocija, tek je trebalo da se igra meč i to za bodove", rekao je popularni Rambo.

Od predsjednika Flamenga Petković je dobio plaketu sa posvetom, a na insistiranje trenera Vanderleja Luksemburga oprostio se baš na zvaničnom meču. Igrao je do 33. minuta, kada ga je slavni stručnjak povukao iz igre kako bi dobio ovacije prepunog stadiona "Žoao Avelanž". Utakmica je prekinuta nekoliko minuta dok se Rambo opraštao s navijačima trčeći počasni krug po atletskoj stazi.

Ovacije publike koja je na nogama su priča za sebe, ali ona koreografija, to je bilo zaista dirljivo, rekao Rambo

Petković je na ovom meču nosio broj 43 kao podsjetnik na magični gol iz slobodnog udarca koji je postigao u utakmici sa Vasko da Gamom u 43. minutu. Taj pogodak donio je Flamengu titulu prvaka, a zajedno s njim svi igrači Flamenga nosili su na dresu taj broj i prezime Petković.

Flamengo je do jedinog gola stigao na način na koji je tokom karijere Petković to i te kako umio da čini. Iz slobodnog udarca.

"Taj slobodan udarac bio je postavljen isuviše desno za mene, a uz to mi je malko bilo i predaleko da oprobam šut. Renato je uzeo na sebe da to izvede, ali me zamolio da budem uz njega. Mnogo sam mu zahvalan na tome, ali i što je dao taj gol", izjavio je Petković.

Rambo će se od fudbala i zvanično oprostiti na beogradskoj "Marakani", na kojoj će u avgustu gostovati sa Flamengom, koji bi na prijateljski meč sa Crvenom zvezdom trebalo da stigne u najjačem sastavu.

"Znao sam da ću, takmičarski posmatrano, karijeru da završim u Flamengu. Što se oproštaja od igranja fudbala tiče, imam dva meseca da to lepo pripremim", naglasio je Petković dodavši da će Flamengov ambasador biti uvijek i svagdje.

Video:

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije