Fudbal

Deportivo se spasao, Valensija u LŠ

Fudbaleri Valensije obezbijedili su kvalifikacije za Ligu šampiona, dok su Eibar i Almerija eliminisani iz Primere, u posljednjem kolu španskog prvenstva.

Valensija je pobjedom u Almeriji 3:2 zadržala četvrto mjesto ispred Sevilje, te ujedno poslala rivala u Segundu, piše B92.

Eibar, Granada i Deportivo su sezonu završili sa po 35 bodova, ali su Baski ispali zbog najslabijeg međusobnog skora, uprkos pobjedi nad Kordobom 3:0. Granada je opstanak izborila remijem sa Atletikom, a Deportivo istim učinkom protiv Barselone.

Meč dana odigran je na Nou Kampu. Skoro 100.000 navijača pozdravilo je nove šampione Španije, te se oprostilo od svoje legende Šavija Ernandesa.

Sjajnu feštu u Kataloniji najavio je Lionel Mesi sa dva gola u prvih sat vremena igre, ali su potom domaći igrači stali, što gosti iz Galicije koriste, te pogocima Peresa i Salomaa u poslednjih 25 minuta stižu do boda vrednog opstanka u Primeri.

Valensija je preokretom u drugom poluvremenu nadigrala Almeriju 3:2, pogocima Otamendija, Fegulija i Paka, za potvrdu četvrtog mjesta koje joj donosi kvalifikacije za Ligu šampiona. S druge strane, Almerija je eliminisana u Segundu.

Iza Valensije ostala je Sevilja, uprkos pobjedi nad lokalnim rivalom Malagom 3:2 u gostima. Rejes, Banega i Vidal su riješili derbi Andaluzije u prvoj polovini drugog dijela meča.

 

Debakl u poslednjem kolu dočekao je Viljareal, Atletik je dominirao u Bilbao sa 4:0. Sjajan kraj sezone priredio je i drugi baskijski tim Real Sosijedad, trijumfom 4:2 nad Rajo Valjekanom u predgrađu Madrida.

Nažalos po Baske, ostali su bez trećeg predstavnika u eliti. Aruabarena, Navas i Kapa su za nešto više od pola sata donijeli pobijedu Eibaru protiv otpisane Kordobe, ali su se vratili u Segundu.

Osim već pomenutog remija Deportiva u Barseloni, koban po njih bio je i remi Granade sa prošlosezonskim šampionom Atletikom, bez golova.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije