Fudbal

Derbi Francuske i Engleske završen remijem (1:1): Blijeda partija starih rivala

Derbi Francuske i Engleske završen remijem (1:1): Blijeda partija starih rivala
Derbi Francuske i Engleske završen remijem (1:1): Blijeda partija starih rivala

Dugoočekivani derbi meč 1. kola Grupe D između Francuske i Engleske (1:1), osim dva gola u prvom poluvremenu, nije zadovoljio ljubitelje fudbala.

Prvi su do protivničkog šesnaesterca stigli Englezi, kombinovali su debitant Aleks Okslejd-Čembrlejn i Deni Velbek, ali golman Francuske Hugo Ljoris nije imao potrebe da interveniše.

U desetom minutu viđena je prva prilika za "galske pijetlove". Samir Nasri je odličnim pasom pronašao Franka Riberija, koji je stigao do peterca Engleske, ali je izblokiran. Zatim je uslijedio korner, golmanu Engleske Džou Hartu je lopta ispala iz ruku, ali nije bilo opasnosti po gol Engelske.

Samo pola minuta kasnije Samir Nasri je šutirao po zemlji sa 18 metara, ali je lopta između Skota Parkera i Džejmsa Milnera prošla pored desne stative gola Engleske.

Prvu veliku gol šansu na meču Englezi su imali u 15. minutu. Ešli Jang je sjajno dodavanjem po zemlji pronašao Milnera, koji je utrčao u šesnesterac, u velikom luku zaobišao Ljorisa, ali je promašio gol.

Ipak, slavlje za navijače "gordog albiona" uslijedilo je u 30. minutu, kada je Džoleon Leskot iskoristio odličan centaršut Stivena Džerarda i glavom matirao Ljorisa. Pet minuta kasnije Alu Dijara je dva puta pokušao da iz blizine postigne gol, ali je prvi put Hart bio na visini zadatka, dok je u drugom pokušaju lopta otišla pored stative.

Rezultat je izjednačen u 39. minutu, kada je Nasri poslao loptu u nebranjeni lijevi ugao gola Harta, koji je mogao i bolje da reaguje.

U drugom poluvremenu sve je bilo poprilično mirno i stekao se utisak da su obje ekipe zadovoljne neriješenim rezultatom. U 80. minutu Kabaje je zaprijetio Hartu, ali nije bio precizan. Do kraja meža rezultat se nije mijenjao.

Francuska 1:1 Engleska

Strijelci: 0:1 Leskot u 30, 1:1 Nasri u 39. minutu. "Donbas Arena" u Donjecku. Gledalaca: 50.000. Sudija Nikola Ricoli (Italija). Žuti kartoni: (Francuska), Okslejd-Čemberlejn, Jang (Engleska).

FRANCUSKA: Loris, Evra, Mekses, Rami, Debuši, Maluda (od 84. Marten), Dijara, Kabaje (od 84. Ben Arfa), Riberi, Benzema, Nasri. Selektor: Loran Blan.

ENGLESKA: Hart, Kol, Teri, Leskot, Džonson, Okslejd-Čemberlejn (od 77. Defo), Parker (od 78. Henderson), Džerard, Milner, Jang, Velbek (od 90. Volkot). Selektor: Roj Hodžson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije