Fudbal

Dinamo u magli izborio evropsko proljeće

Dinamo u magli izborio evropsko proljeće
Foto: Tanjug/AP | Dinamo u magli izborio evropsko proljeće

Zagrebački Dinamo pobijedio je u 4. kolu Lige Evrope na domaćem terenu slovačkog predstavnika Spartak iz Trnave rezultatom 3:1.

Ovom pobjedom Dinamo je osigurao evropsko proljeće, prvi put nakon 1970. godine.

Utakmica na "Maksimiru" igrana je u nemogućim uslovima jer se na hrvatsku prijestonicu spustila gusta magla.

"Modri" su u utakmici generacije na Maksimiru po strašnoj magli koja je prijetila i otkazivanju utakmice pobijedili Spartak iz Trnave i dva kola prija kraja i teoretski su osigurali proljeće u vuropi i nastup u 1/16 finala Lige Evrope.

Utakmicu se užasno teško moglo pratiti, u jednom trenutku dobar dio gledalaca je napustio stadion, a već nakon pola sata igre sudija je odlučio da se susret može nastaviti jedino s narandžastim loptama, onima za snježne uslove.

Ipak, i ti, skoro pa neregularni uslovi nisu smetali Dinamu da odigra fantastičnu utakmicu i da u potpunosti nadigra goste iz Slovačke.

U prvom poluvremenu domaći su mogli imati tri, četiri razlike. Gojak i Oršić promašili su čiste zicere, ali ipak dva gola su Modri zabili. Najprije se Gojak u 22. minutu iskupio za promašaj par minuta ranije, a onda je nakon sjajnog ubačaja Stojanovića Kadlec zakucao loptu u svoju mrežu u 36. minutu.

U nastavku je magla bila još gora, vidljivost je bila slabija nego u prvih 45 minuta i Dinamo je polako počeo zatvarati utakmicu, svjestan da mu Slovaci ne mogu zabiti tri gola i totalno pokvariti istorijsko slavlje. Istina, Slovaci nisu mogli zabiti tri komada, ali dali su jedan i to kakav. Čanturišvili je u 60. minutu nakon solo akcije fantastično s 16 metara pogodio suprotne rašlje Dominika Livakovića.

Slovaci su pokušali izjednačiti, gol im je dao krila, ali ovaj Bjeličin Dinamo je predobar da bi propustio ovakvu šansu. Deset minuta prije kraja Petković, koji je ušao četiri minute prije, sjajno je presjekao loptu na desnoj strani i pronašao Oršića na drugoj stativi koji pogađa za 3:1 i za neviđeno slavlje na Maksimiru i Slavlje koje se u Zagrebu čekalo skoro pola vijeka.

(NN/index.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije