Fudbal

Đorđevićevo "ne" Srbiji?

Đorđevićevo "ne" Srbiji?
Đorđevićevo "ne" Srbiji?

Nema mira u fudbalskoj reprezentaciji Srbiji! Pobjeda u prijateljskom meču s Grčkom (2:0) ostaće u sjenci odluke Filipa Đorđevića, napadača Lacija, da više ne igra za "orlove". Mediji pišu da je igrač odbio da uđu u igru u finišu utakmice igrane na Kritu.

Mediji u Srbiji tvrde da je napadač Lacija saopštio nekim članovima stručnog štaba "orlova" da više ne treba da ga pozivaju na akcije nacionalnog tima. Ova informacija još nije potvrđena ni od samog igrača, ali ni od Radovana Ćurčića, vršioca dužnosti selektora nacionalnog tima.

Đorđević je po svemu sudeći nezadovoljan statusom u reprezentaciji i činjenicom da u posljednje vrijeme ne dobija mnogo prilika da igra. Kod nekadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića je bio jedan od ključnih igrača, da bi se dolaskom Dika Advokata situacija promijenila. U međuvremenu klupu Srbije je napustio i Advokat, ali se situacija nije promijenila. Đorđević je ostao treći špic iza Danka Lazovića (Partizan) i Aleksandra Mitrovića (Anderleht), što je po svemu sudeći bila kap koja je prelila čašu napadača Lacija. Iskusni špic je odigrao 14 mečeva u dresu Srbije i postigao je četiri pogotka.

I bez njega u ekipi Srbija je uspjela da se donekle oporavi od teškog poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a Ćurčić je kazao da su njegovi igrači pobjedom u Grčkoj dokazali ljubav prema državi. Strijelci za Srbiju bili su Radosav Petrović i Nemanja Gudelj.

Đorđević je treći špic iza Lazovića i Mitrovića, što je po svemu sudeći kap koja je prelila čašu napadača Lacija

"Ekipa je maksimalno korektno reagovala posle teške situacije i uradila je ono što sam tražio", rekao je Ćurčić i nastavio:

"Uspeli smo da pobedimo dobru Grčku u sasvim solidnoj partiji. Tokom ova tri dana smo uspeli da se pripremimo za jednu ovakvu, rezultatski veoma bitnu utakmicu, jer smo pobedom hteli da izađemo iz tog ciklusa."

Ćurčić je dodao da ne želi previše da komentariše to da li će postati i trajno rješenje za mjesto selektora nakon što je Advokat podnio ostavku na ovu poziciju.

"Vreme je pred nama, treba puno stvari da se uradi, da se slegne i ne bih previše komentarisao ostanak na klupi reprezentacije", kazao je selektor mlade reprezentacije Srbije.

Branislav Ivanović, kapiten reprezentacije Srbije, apeluje da se pruži šansa vršiocu dužnosti selektora i u narednom periodu.

"Ćurčić zaslužuje kredit i strpljenje. On je imao udela u igri na utakmici s Grčkom. Ima jasnu viziju. Ova igra jeste model, ali nije dovoljno dobra za konačan cilj", rekao je Ivanović.

Ćurčić je preuzeo ekipu u subotu, odmah poslije rastanka FSS i Advokata. Ekipu je u krnjem sastavu odveo u Grčku i izvojevao pobjedu.

"Sve je delovalo mnogo ozbiljnije nego dosad, znalo se ko šta radi na terenu, šta je čiji posao. Ali, ne treba sada praviti euforiju, jer treba imati u vidu i to da su Grci bili pod većim pritiskom od nas", jasan je Ivanović.

Srbija će narednu utakmicu odigrati tek u martu 2015, kada će gostovati Portugalu u 4. kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. "Orlovi" poslije tri susreta imaju samo jedan osvojen bod i pretposljednji su na tabeli, iza Danske, Portugala i Albanije, a imaju isto bodova kao i Jermenija. Težak zadatak ih čeka u nastavku kvalifikacija kako bi pokušali da izbore plasman na završnu smotru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije