Fudbal

Đurić: Idemo na EP

Đurić: Idemo na EP
Đurić: Idemo na EP

Uvjeren sam da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo u Francuskoj, kategorično tvrdi Milan Đurić, koji zajedno s Edinom Cocalićem očekuje debitantski nastup u dresu fudbalske A reprezentacije BiH.

Najbolji bh. fudbaleri jučerašnjim jutarnjim treningom, odnosno ukupno četiri u protekla tri dana, završili su pripreme u Zenici. Jučerašnji poslijepodnevni je otkazan radi zajedničkog gledanja ranijih utakmica Andore, odnosno zbog predstavljanja i video-analize protivnika. Danas u jutarnjim satima planiran je polazak avionom iz Sarajeva u Andoru, gdje će uoči subotnje kvalifikacijske utakmice odraditi još dva treninga večeras i sutra veče.

"Poziv u reprezentaciju sam doživio kao ispunjenje dječačkog sna i nastojaću na najbolji mogući način opravdati ukazano povjerenje. Pred nama je težak zadatak, ali atmosfera, predan i disciplinovan rad zaista daju razloga za mnogo optimizma", rekao je Cocalić.

Odličnu atmosferu potcrtava i Đurić, koji se nada da će dobiti priliku zaigrati i pružiti barem približno dobre partije kao nekad u dresu mlade U21 reprezentacije.

"Daću sve od sebe da dobre igre koje sam pružio u mladoj, nastavim sada i u A reprezentaciji. U dresu U21 tima bilo mi je super, postizao sam golove pa se nadam da će tako biti i sada", rekao je Đurić.

Tvrdi da mu nije bilo teško uklopiti se u rad "zmajeva".

"Koristilo mi je što Miralema Pjanića, Senada Lulića i Ervina Zukanovića poznajem odranije jer, kao i ja, igraju u Italiji. Dobro sam prihvaćen od ekipe. Predano treniramo, mislima smo usmjereni isključivo na Andoru. Znamo da nas do kraja kvalifikacija čeka teška i neizvjesna borba, ali nećemo odustati. Idemo utakmicu po utakmicu i uvjeren sam da ćemo igrati u Francuskoj", smatra Đurić.

Senad Lulić imao je dodatni razlog za zadovoljstvo jer je na okupljanje došao nakon uspješnog oporavka od povrede. Utakmicu kvalifikacija s Andorom, te onu četiri dana kasnije, prijateljsku protiv Austrije, dočekuje potpuno spreman.

"Stavio sam se na raspolaganje selektoru i spreman sam za sve najteže napore. Znamo kakvo je stanje na tabeli, imamo samo dva boda iz četiri utakmice, ali ništa nije završeno. Andoru moramo pobijediti i onda smoći snage da do kraja nastavimo u istom ritmu. Biće teško, ali imamo kvalitet da to sprovedemo u djelo", kazao je Lulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije