Fudbal

Dobitak u Mozzartu namijenio ustanovi za brigu o djeci

Dobitak u Mozzartu namijenio ustanovi za brigu o djeci
Foto: N.N. | Dobitak u Mozzartu namijenio ustanovi za brigu o djeci

Proslavljeni fudbaler splitskog Hajduka i nekadašnji reprezentativac Jugoslavije Ivica Šurjak postao je Mozzartov rekorder u Humanitarnom tiketu u podne.

Ivica je sastavio humanitarni tiket s potencijalnim dobitkom od fantastičnih 4.118,00 KM i pogodio pravo u centar. Legendarni fudbaler odlučio je da osvojeni novac usmjeri ka Centru za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka.

Kada smo nekada vrsnom fudbaleru javili da je dobrotvorni tiket prošao, bio je izuzetno radostan, napominjući da mu je najdraže zbog toga što će MOZZART taj novac donirati djeci, koja su nam, kako je rekao, najvrijednija.

"Za ovako nešto uvijek je potrebno i puno sreće. Drago mi je što sam sa ovim fantastičnim iznosom postao rekorder vašeg 'Humanitarnog tiketa'. Svi smo osjetljivi na mališane, naročito na one sa zdravstvenim problemima. Nadam se da će pomenuti novac iskoristiti na najbolji mogući način. U potpunosti podržavam kompaniju MOZZART ne samo u njenoj akciji „Humanitarni tiket”, već i u njenom društveno odgovornom radu generalno. Čuo sam puno lijepih stvari o MOZZARTU, konstatovao je legendarni Ivica Šurjak.

Mozzartov humanitarni karavan, koji kroz Srbiju uspješno putuje preko dvije godine, krajem 2017. godine stigao je i do nas. Kompanija MOZZART svakog dana obezbjeđuje ulog od 50 konvertibilnih maraka za sastavljanje humanitarnih tiketa, a eventualni dobitak se usmjerava ka organizacijama i ustanovama u Bosni i Hercegovini.

"Ponosni smo što akcija 'Humanitarni tiket u podne' usrećuje širom Bosne i Hercegovine. Trudimo se da kao regionalni lider u svojoj oblasti budemo predvodnici i kada je u pitanju briga o čitavoj društvenoj zajednici. Zbog toga su plemeniti listići kompanije Mozzart krajem prošle godine prevazišli granice Srbije i stigli kod nas. Nastavićemo da djeci, starima, bolesnima i ostalima kojima je pomoć neophodna dokazujemo da nisu zaboravljeni", istakla je Tamara Kantar iz kompanije Mozzart.

Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka jedina je ustanova ovog tipa na teritoriji Republike Srpske. Iz ove ustanove, kada je riječ o brizi za djecu, ističu da im je kompanija Mozzart ukazala veliku čast time što je za primaoca donacije izabrala upravo njihov centar.

"Osim kompaniji Mozzart, zahvalni smo i fudbaleru, gospodinu Ivici Šurjaku. Ovim gestom su pokazali da postoje kompanije i pojedinci koji nisu zaboravili na mališane koji prolaze kroz rehabilitaciju slušanja i govora.  Pored toga što nam je novac zaista važan, ova donacija za nas ima u veliku sentimentalnu vrijednost, jer neko misli o nama, rekao je Saša Tatić, direktor Centra za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka.

U sklopu djelatnosti Centra spada vaspitno-obrazovni i rehabilitacioni proces koji se realizuje kroz osnovnu, srednju školu i rehabilitaciju slušanja i govora djece i odraslih. Sastavni dio Centra je i osnovno obrazovanje i vaspitanje koje se realizuje kroz odgovarajuće nastavne planove i programe. Osim nastavnim aktivnostima, svaki učenik je obuhvaćen i vannastavnim aktivnostima, kroz slušne, govorne i logopedske vježbe. Svakodnevno u ustanovi boravi oko stotinu djece, a godišnje kroz slušne, govorne i logopedske vježbe bude obuhvaćeno preko tristotine njih.

U okviru društveno odgovorne akcije kompanije MOZZART "Humanitarni tiket u podne" četrnaest plemenitih kladioničara koji su bili uspješni u prognoziranju ishoda sportskih mečeva  doniralo je ukupno 9.586,00 KM humanitarnim organizacijama i ustanovama širom zemlje. Među njima su Dom za lica sa invaliditetom Višegrad, Zavod za slijepa i slabovida lica "Budućnost” Derventa, Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba Bakovići - Fojnica, Udruženje "Mozaik prijateljstva" Banjaluka, Udruženje "Kolijevka” Gacko, JU Centar „Zaštiti me” Banjaluka, Dom za penzionere i stara lica Lukavica - Istočno Sarajevo, Gerontološki centar Banjaluka, Centar za obrazovanje, vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banjaluka…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije