Fudbal

Druga mladost Stivena Džerarda

Druga mladost Stivena Džerarda
Druga mladost Stivena Džerarda

Osjećam da najvažniji mjesec u mojoj karijeri upravo počinje, rekao je Stiven Džerard, vezista Liverpula, koji se sa Čelsijem i Mančester Sitijem bori za titulu prvaka Engleske.

Do kraja, po mnogima najkvalitetnije lige, Premijer lige ostala su još četiri kola, a pomenuta trojka će do posljednjeg voditi borbu za pehar. Liverpul ima 77 bodova, Čelsi 75, a Siti 70, ali i dvije utakmice manje od vodećeg tandema. "Redsi" i "plavci" imaju jasnu računicu, a to su sve četiri pobjede do kraja, dok "građani" moraju da dočekaju po kiks rivala.

Bez obzira na sve, novog prvaka će odlučiti duel na "Enfildu", gdje će Liverpul u 36. kolu dočekati Čelsi. Pobjednik ovog meča imaće otvoren put do trofeja, dok bi u slučaju remija Siti imao veliku šansu da se provuče između dva ljuta rivala i u foto-finišu prigrli pehar. Treba istaći da Čelsiju pored pobjede nad Liverpulom treba i kiks Sitija, koji trenutno ima pet bodova i dva meča manje od čete Žozea Murinja.

Da ove sezone ništa nije sigurno, govori i to da je Arsenal dugo bio na liderskoj poziciji i važio za jednog od glavnih favorita, ali je pad forme uslovio da su "tobdžije" sada tek pete na tabeli. Knjiga je svedena na tri slova i ostaje da se vidi koja ekipa će biti srećnija i spretnija do kraja prvenstva.

"Uživam. Sjajno je igrati sa toliko vrhunskih igrača. Putovanje koje sam imao svih ovih godina. Bilo je uspona i padova, ali sada uživam u svakom minutu. Osjećam se kao da ponovo imam 21 godinu", izjavio je kapiten Liverpula.

Slična situacija je i u Španiji, gdje se takođe tri ekipe bore za trofej u Primeri. Prije početka sezone male šanse su se davale bilo kome osim Real Madridu i Barseloni, ali sada pet kola prije kraja kolo vodi Atletiko Madrid i sve je u njegovim rukama. "Jorgandžije" imaju tri boda više od "kraljevskog kluba" i četiri od Katalonaca i za novu titulu prvaka su im dovoljna četiri trijumfa do kraja sezone. Već sada je jasno da će Barselona teško odbraniti trofej, a šansu može da traži u tome što rivale osim u Primeri očekuju i mečevi u polufinalu Lige šampiona.

Veći motiv od rivala sigurno imaju u taboru Liverpula i Atletika pošto na titulu čekaju od sezone 1989/1990, odnosno 1995/1996. i sigurno je da će učiniti sve da obraduju navijače.

Kada su u pitanju ostala prvenstva iz pet najjačih liga, Bajern je prvak u Njemačkoj, PSŽ ima 10 bodova više od prvog pratioca u Francuskoj, a Juventus pet i sinoć je protiv Udinezea imao priliku da tu prednost i poveća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije